Pages

Categories

Search

 

Nu outar jag mitt bisarra dubbelliv

Nu outar jag mitt bisarra dubbelliv

by
October 7, 2012
Gaming & Tech, Politik
2 Comments

Okej, det är ingen idé att hymla. Politiker ska inte ha skelett i garderoben. Därför har jag beslutat att komma ut ur garderoben och ta skeletten med mig, så att jag slipper samma öde som den demokratiska kandidaten i Maine, Colleen Lachowicz.

Hon har nämligen ett ordentligt skelett i garderoben. Hon lever minsann ett “bisarrt dubbelliv“. Det är ju en himla tur att republikanerna grävt fram detta faktum, så att ingen röstar ovetandes på denna suspekta Miss Lachowicz. Det är ju faktiskt inte mer än rätt att väljarna vet om att hon lever det där “bisarra dubbellivet” som, håll i er, “back-stabbing Orc” i World of Warcraft. Shock horror!

Så, nu är det dags för mig att komma ut… Frågan har redan tagits upp på Piratpartiets Google+sida och jag upplevde att det var hög tid att göra den känd i lite vidare kretsar. Jag vill ju att ni ska höra sådant här direkt från mig. So, here it goes…

När jag inte jobbar och är partiledare för Piratpartiet, så lever jag ett bisarrt dubbelliv som dragonborn i Skyrim. Ibland tar jag dessutom semester från Skyrim för att vara lönnmördare i Assassins Creed eller en badass sniper i valfritt spel som ger den möjligheten.

Så… Andas lugnt… Det känns väldigt skönt att ha lättat mitt hjärta. Jag hoppas att ni inte tar illa vid er av detta avslöjande. Jag är född sådan här och nu hoppas jag bara att ni kan tycka om mig för den jag är.

Men, vi kanske inte är så olika trots allt. Hell no, miljoner människor är gamers. Om politiker väljer att betrakta dem som människor med “bisarra dubbelliv”, så är det nog politikerna som förlorat kontakten med verkligheten, inte de som då och då tar en liten semester från den i spelens underbara värld.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


2 Responses

 1. Deep Blue

  October 7, 2012, 18:28:18

  Hahahaha den pingvinen måste känna sig bra mäktig nu 😀

 2. Anders Andersson

  October 8, 2012, 02:05:56

  Det påminner mig om en intervju som Upsala Nya Tidning gjorde (för kanske 15-20 år sedan) med syster Marianne i Alsike kloster utanför Uppsala. Artikeln handlade vad jag minns om nunnornas dagliga verksamhet, men visst fokus lades på klostrets användning av persondator för ordbehandling och bokföring. Intervjuaren hoppades antagligen på att få inblick i systrarnas för omvärlden okända fritidsnöjen, och frågade om de hade några spel på datorn:

  “Jo, det finns något här som heter 15-spelet, men det har jag inte prövat!”

  (Jag kan minnas såväl den intervjuades som spelets namn fel, men det saknar betydelse för sammanhanget.)

  Ok, World of Warcraft fanns kanske inte för 20 år sedan…

  Space Invaders, Sargon, Crystal Quest,
  I’ve got no break, I’ve got no rest
  I spend my days on your
  Computer games

  Les Horribles CernettesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *