Pages

Categories

Search

 

AB: “Bankerna hotar vår frihet”

AB: “Bankerna hotar vår frihet”

by
November 13, 2012
I media
No Comment

AB_moralDe svenska bankerna ger vika för betalningsförmedlare som VISA och Mastercard. Det resulterar i att vi inte längre kan donera pengar till vilken organisation vi vill eller köpa vilka varor vi vill. Det spelar ingen roll om det är helt lagliga saker du vill donera till eller köpa. Om dessa och andra liknande företag tycker att ditt agerande är opassande, så kan de på eget bevåg stopp din betalning på moraliska grunder.

Detta är naturligtvis helt uppåt väggarna, så jag har skrivit en debattartikel om det. i den skriver jag bland annat:

Det finns de som oroar sig för att någon sorts fundamentalistisk islamisering med buller och bång ska ta över det svenska samhället och tvinga på oss en begränsande moralsyn. Det behöver de inte oroa sig för. Om någon muslimsk grupp faktiskt sitter och planerar något sådant, så kommer de i vilket fall för sent till festen. Det amerikanska bibelbältets moralsyn har redan penetrerat våra liv via de tjänster vi dagligen använder oss av när vi handlar och umgås.

Du och jag har små möjligheter att hävda våra rättigheter mot privata bolag som er sig som moralens väktare. Vår enda möjlighet till upprättelse är att skapa ett offentligt rabalder kring vår sak. I en värld där nymoralistiska övergrepp blir vanligare kommer det dock att bli allt svårare. Den amerikanska, tämligen perverterade moralsynen håller på att bli en norm även här hos oss.

Läs hela artikeln!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *