Pages

Categories

Search

 

PC för Alla/IDG: “GPS:er ger falsk trygghet”

PC för Alla/IDG: “GPS:er ger falsk trygghet”

by
November 26, 2012
I media
No Comment

pc_gpsDet har bubblat upp en debatt om GPS-övervakning av barn. Tanken är god. Man vill se till att barnen är så trygga som möjligt. Tyvärr skapar GPS-övervakning bara en sorts trygghet och det är en falsk trygghet. Jag har skrivit en krönika i PC för Alla/IDG om det.

Jag skriver bland annat:

Den nya tekniken är fantastisk, men det betyder inte att den är fantastisk till allt. Det finns saker man inte kan ersätta med teknik. En av dessa saker är mänsklig närvaro. Man kan till exempel inte sätta upp en kamera hos en åldring och tro att det är ett godtagbart substitut för mänsklig kontakt. Lika lite kan man stoppa en gps-sändare i jackfickan på en 6-åring och tro att det ersätter den trygghet en förälder på parkbänken bredvid lekplatsen ger. Trygghet är inte en teknisk manick. Trygghet är att ha någon att hålla i handen.

Läs hela krönikan!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *