Pages

Categories

Search

 

SvD: “SD hotar demokratin”

SvD: “SD hotar demokratin”

by
December 6, 2012
I media
No Comment

svd_sd2SD:s rättspolitiske talesperson Richard Jomshof lanserar på SvD Brännpunkt SD:s vision om hur man ska komma tillrätta med gängrelaterad och organiserad brottslighet. Det är idel hårda tag utan någon insikt om vad det är som skapar den här typen av brottslighet och hur man skulle kunna förebygga den.

Jag har totat ihop en replik om detta där jag bland annat skriver:

Det mest intressanta är kanske ändå det som SD och Jomshof inte tar upp. Man säger ingenting om förebyggande åtgärder. Man nämner inte de sociala missförhållanden som lockar ungdomar till gäng och kriminell verksamhet. Man tar inte upp bristen på närvarande vuxna i och utanför skolan eller bristen på poliser på gator och torg. Man har inte heller någon plan för hur man ska förhindra återfall i brottslighet genom att arbeta med de intagna så att de kan bygga ett liv bortom brottets bana efter avtjänat straff.

Läs hela artikeln!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *