Pages

Categories

Search

 

Trötta filmskapare med piggt kommentarsfält

Trötta filmskapare med piggt kommentarsfält

I dag fäktar sju trötta samurajer… filmskapare på SvD Brännpunkt i luften mot oss pirater. De har en del spännande önsketänkanden om hur världen skulle se ut om de vore en fet gul sol som vi alla var tvungna att snurra snällt kring.

De tycker till exempel att det är olagligt att vara internetleverantörer om man inte går med på att öppnar och kontrollerar alla paket innan man skickar dem vidare. Hej och hå.

Jag hoppade ur sängen vid halv sju i morse och satte mig genast och skrev en replik. Även om de sju herrarna nogsamt undviker att nämna Piratpartiet i sin artikel, så är det oss de menar. Vi levererar nämligen, helt lagligt, internetaccess till Pirate Bay. Nåväl, vi får se om SvD tar in repliken eller ej. Tills dess tänker jag rikta fokus från artikeln och mina synpunkter på den till dess kommentarsfält.

Kommentarsfältet förtjänar nämligen ett speciellt omnämnande. Det gör det för att ni gjort det smått fantastiskt. Jag blir faktiskt alldeles rörd av att läsa det.

Kommentarsfältet är fyllt av initierad och över lag trevligt formulera kritik av artikeln. Jag har svårt att tänka mig att någon som följde de första timmarnas diskussion skulle kunna anklaga oss för att vara en finnig fjortonårig hord som brölar om att vi vill ha allt gratis. Jag tror att det torde vara ganska uppenbart för alla att Piratpartiet och den rörelse som vi är en del av har mognat ordentligt.

Jag vet naturligtvis inte hur kommentarsfältet kommer att utvecklas. Tids nog kommer det kanske in en handfull personer som mest är där för att trolla, men ändå. Just här och nu, några timmar in är det ett kommentarsfält som gör mig en smula gråtmild och väldigt stolt över att ha det jobb jag har.

Och sådant här gör mig glad, för det är resultatet av vårt hårda arbete:

Ni är bäst, folks! Fortsätt att informera och inspirera i kommentarsfält runt om på nätet. Det spelar mycket större roll än vad ni kanske tror. Och glöm inte att pirater alltid är trevliga, även om motståndarsidan inte alltid är det.

Här är några som redan hunnit blogga om saken: Brokep, Free & Thinking, Magnihasa, MinVision, Sagor från livbåten.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


6 Responses

 1. Anders Berggren

  December 9, 2012, 13:41:49

  För en gång skulle kan jag inte annat hålla med dig Anna även om vi har olika uppfattningar om annat.
  SF omsatte föra året cirka 700 miljoner kroner och spel förtag som Majonger omsatte 500 mijoner kronor förstår inte varför vi ska rita om Internet för så liten bransch speciellt när den enbart verkar belasta samhället funktioner som domstolar och mons reduceringar med mera den kostar ju Sverige säkert mer än vad vi får ut.

 2. Deep Blue

  December 10, 2012, 09:24:06

  Med “piratskatten” så tvingas alla betala, vare sig de piratkopierar, eller inte. Och då är det väl lika bra att få lite valuta för pengarna, och börja piratkopiera. 😀

 3. Tommy

  December 10, 2012, 16:10:06

  Ja, jag håller med dig fullständigt. Kommentarsfältet var en fröjd för ögad, fullt med relevanta synpunkter och genomtänkta åsikter.

  Tänk vad tråkigt det skulle vara om SvDs kommentarsfält också skulle vara nedstängt så att man inte fick läsa sånna kommentarer. Det var bra att inte alla hoppade på vågen att stänga av kommentarsfält.

 4. Erik

  December 10, 2012, 18:39:27

  Jag instämmer med tidigare talare. Kommentarerna var för det mesta mycket läsvärda och sakliga. Hoppas du får in din replik Anna. Hur vet man enklast att den är publicerad utan att bevaka SvD hela tiden?

 5. Scary Devil Monastery

  December 11, 2012, 14:33:22

  Tja, din replik är ju inne och man gör vad man kan med sina tre kommentarer. Det gjorde tydligen några hundra andra också.

  Får man dra slutsatsen av hur kommentarerna har gått fäktar inte bara de sju samurajerna trött. De har även fått sina vassa svärd konfiskerade och försöker ge samma stolta intryck viftandes med överkokta nudlar.

  Det här lutar så småningom åt att precis som vid alla andra tekniska landvinningar ytterligare en bastion av Mary I’s trötta gamla censurlag kommer falla. “Copyright” har inte många fästen kvar, och att döma av kommentarsfältet är illviljan som pyr i samtliga Svenssons ens medvetna om kopieringsavgiften stor.

  Copyrightindustrin kommer i slutänden falla på eget grepp – den mäktar helt enkelt inte hindra girigheten från sina egna småpåvar inom Copyswede och STIM att kontinuerligt gapa över allt mer av den svenska skattekakan. samtidigt som de övergött kväker “Oj, vi dör” från sin divan. Ett uttalande Svensson får allt svårare att svälja.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *