Pages

Categories

Search

 

AB: “Skyll inte på nätet”

AB: “Skyll inte på nätet”

by
December 19, 2012
I media, Samtal på och utanför nätet
No Comment

ab_nathatI kölvattnet till händelserna vid Plusgymnasiet i Göteborg har det seglat upp ännu en debatt om debatt om näthat och problem i kommentarsfälten. Som vanlig beskylls nätet för människors dåliga uppförande. Så kan vi inte ha det, så jag skrev en debatt artikel om det hela i Aftonbladet.

I den skriver jag bland annat:

Det är inte raketforskning att skapa en bättre miljö på nätet, men det räcker faktiskt inte att skylla på någon annan eller att kräva hårdare lagar. Det är inte någon annans ansvar. Det är allas ansvar. Ditt och mitt. Varje dag. Alltid. Det finns inte någon lag i världen som kan befria oss från det moraliska ansvaret att agera goda föredömen för de generationer som kommer efter oss. Det är evigt.

Knäckfrågan är inte hur vi ska få barn och ungdomar att vara schysta mot varandra på nätet. Knäckfrågan är om vi andra är redo att axla ansvaret och bli goda tangentbordsriddare eller om vi helt enkelt nöjer oss med att bara vara lite skit bakom tangentbordet och struntar i konsekvenserna.

Läs hela artikeln här!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *