Pages

Categories

Search

 

Jag söker Hustroll!

Jag söker Hustroll!

by
December 24, 2012
Uncategorized
No Comment

wantedHär hade det kunnat vara du som skrev. Kul, eller hur? Läs vidare så får du veta mer om varför detta hade kunnat vara ditt blogginlägg.

Kommentarsfälten ute på nätet är inte bara “pissrännor” fyllda med invandringsfientliga och misogyna troll. Det finns massor av modiga och trevliga “troll” som för en i princip ouppmärksammad kamp för att hålla uppe nivån i kommentarsfälten med hjälp av konstruktiva kommentarer och allmän respekt för andra människor.

Medan andra lite slött lutar sig tillbaka och hoppas på nya och hårdare lagar för hur vi ska få umgås med varandra på nätet, så kavlar dessa människor upp ärmarna och börjar med att förändra sitt eget beteende innan de talar om för andra vad de ska göra. De HOPPAS inte på bättre stämning på nätet med hjälp av hårdare lagar. De SKAPAR bättre stämning här och nu så fort de befinner sig på nätet.

Jag tycker att det är hög tid att uppmärksamma dessa tappra kommentarsfältsriddare. De är vana vid att trängas på kommentarsfälten, men jag tänker ge dem lite extra armbågsutrymme här på bloggen. Jag söker nämligen ett gäng “Hustroll” som kan skriva om sina erfarenheter, bra och dåliga, i kommentarsfält runt om på nätet.

  • Är du en av dem gör ditt bästa för att vara ett gott föredöme på nätet?
  • Funderar du på din roll som kommentator och vad det betyder att ha möjligheten att säga sin mening på nätet?
  • Har du ett dunkelt kommentarsfältsförflutet som du lämnat bakom dig, men kan tänka dig att berätta om?
  • Har du tankar kring hur man skulle kunna minska näthatet utan att skapa stränga speciallagar för nätet?
  • Känner du dig frustrerad över att alla nätkommentatorer dras över en kam i debatten?
  • Tänker du på hur ledarskribenter, krönikörer och journalisters agerande påverkar klimatet på nätet?

Om några av de här sakerna passar in på dig och du kan tänka dig att skriva om det på ett personligt och trevligt sätt här på min blogg, så är du en perfekt kandidat till att bli ett av mina Hustroll.

Man behöver självklart inte dela mina politiska åsikter för att bli Hustroll hos mig, men detta är en chans att göra gott, skapa förståelse och bygga samförstånd. Vill ägna sig åt motsatsen: hot, hat, främlingsfientlighet, mysogyni, homofobi, etc, så får man helt enkelt göra det någon annanstans.

Mejla mig några rader om dig själv och ett kort exempel på vad du skulle vilja skriva här på bloggen om du fick chansen. Du får naturligtvis vara anonym om du vill det.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *