Pages

Categories

Search

 

SvD: “Länkstriden hotar hela internets ekosystem”

SvD: “Länkstriden hotar hela internets ekosystem”

by
January 12, 2013
I media, Internet, Politik
One Comment

svd_lankar2Tidningsutgivarna tycker att det skulle vara spiffy att få tvinga Google och andra sökmotorer att betala för nöjet att länka till dem. Det är naturligtvis en märklig twist på det där för att betala för tjänster. “Du gör oss en tjänst! Nu måste du betala för nöjet att göra oss den tjänsten!”

Men, det är naturligtvis inte så enkelt. Det finns naturligtvis helt andra tankar bakom idén, Jag har skrivit lite om detta på SvD Brännpunkt. Jag skriver bland annat:

Som alltid när jättarna ger sig in i mörkrets hjärta för att staka ut sina nya kolonier och skörda dess frukter är det de enskilda individerna som kommer i kläm. Det är du och jag som står för valutan i det här spelet. Det är information om våra vanor som räknas upp i prydliga staplar och skjuts över den gröna filtduken till sina nya ägare.

Läs hela artikeln!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


one ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *