Pages

Categories

Search

 

Vad vill ni att jag ska podcasta om?

Vad vill ni att jag ska podcasta om?

by
January 16, 2013
Uncategorized
8 Comments

Pod CastNu är allt på plats. Jag har införskaffat mig tekniken som behövs. Jag har rösttränat. Jag har, kort sagt, gjort det mesta jag kan göra innan jag kör igång, men det fattas en sak och det är där ni kommer in i bilden.

Eftersom det är ni som ska utsättas för mitt podcastande, så är det ju inte mer än rätt att fråga er vad ni vill att jag ska podcasta om, eller hur? Så, vad vill ni att jag ska prata om? Skriv era förslag bland kommentarerna, så lovar jag att försöka ta med så många som möjligt av dem på ett eller annat sätt. :-)

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


8 Responses

 1. Jerker Montelius

  January 16, 2013, 22:05:18

  Upphovsrätt, Patenträtt, Fildelning, Rättsfrågor är ju självklara. Men varför inte satsa högt och faktiskt bjuda in lite pirater och diskutera dessa frågor.

  1. Anna Troberg

   January 17, 2013, 09:08:54

   Hej Jerker!
   Kul att se att folk hittar hit efter flytten. Jag kommer naturligtvis att bjuda in folk till min podcast. Det blir ju liiite tråkigt att sitta och lyssna bara på mitt malande. Men, det måste ske lite i mån av tid. Så fort man ska synka med andra så tar det lite mer tid. Så, jag tror att jag kommer att försöka kombinera det med när jag träffar intressanta personer i vilket fall. :-)

 2. Kloker

  January 31, 2013, 17:08:31

  Jag skulle gärna vilja höra hur processen “bok – ax till limpa” ser ut. Du som är både författare och har jobbat på bokförlag och därför besitter kunskap om båda perspektiven måste ju ha massor att berätta om.

  Det låter kanske inte så piratigt vid första anblick, men kunskap är ju makt, och ska vi kunna föra produktiva samtal med bokbranchen och författarna är det ju bra om vi känner till dem och deras situation så bra som möjligt.

  Jag började skriva på en lista med frågor, men det blev ganska långt, så du får den per mail istället.

 3. DangerDave

  February 5, 2013, 18:01:13

  Det hade varit jättespännande att få lite mer grundläggande filosofiska resonemang kring Piratpartiets syn på staten, människan och innebörden av frihet.

  Typ, ifall partiet utgår från utilitarismens tankar om största möjliga nytta till största möjliga antal eller tex libertarianismen tankar kring konkurrens och fri marknad eller socialismens tankar att staten behövs för att skapa konkurrens på rättvisa villkor osv!

  Är iofs sjukt djupa och komplexa frågor, men har inte hittat någonstans där PP’s ställning kring dessa frågor tas upp. Vore spännande! =)

 4. Martin

  February 7, 2013, 22:18:12

  Jag skulle vilja se att ni diskuterade patientmakt och digitala integritetsfrågor gärna i kombination med hur man ser på hur det “digitala” rättsskyddet måste förstärkas i integritetsfrågor. Det är något som jag länge velat se manglas ordentligt av proffs på data och juridik. Gärna kopplat tydligt kopplat till känsliga områden, som psykisk ohälsa, människors behov av integritet rent allmänt i vård eller för anhöriga. Känd eller okänd. Och en diskussion om hur känslig information ska betraktas eftersom det hela tiden samlas in vad vi gör och det är en del av integritetsfrågan.

 5. Ano Nym

  February 8, 2013, 21:01:37

  Jag tycker att du borde podcasta i alla fall delvis om det dina läsare och lyssnare vill höra om. Gör en ny sån här sida för varje avsnitt, eller använd den här i framtiden också och låt den vara klistrad så att länken alltid syns på förstasidan.

  Något jag tycker att ni tar upp alldeles för lite är tekniken som är avsedd för integritetskränkning. Inte ren övervakningsteknik som CCTV och mobilspårning, utan den teknik som är gjord för att privatpersoner ska kunna kränka andra privatpersoners integritet.

  Ansiktsigenkänning, Google Glass, Lifelog m.m. Visst är yttrandefriheten viktig, men dessa tekniker gör ett så stort hål i den personliga integriteten, att vi måste börja omvärdera om det ska vara tillåtet att fota eller filma någon utan deras uttryckliga medgivande.

  Folk förstår inte att inte alla vill vara sökbara i varje detalj i sitt liv, så de bara plåtar på och lägger upp på nätet. Med G. Glass och Lifelog går det till och med automatiskt.

  På nätet kommer ansiktsigenkänning att kunna samköras med geotaggar i bilderna, eller med objektigenkänning för att ta reda på platsen, och det innebär att alla får en virtuell spårsändare så fort någon med nämnda teknik riktar den emot dem…

 6. Nea

  March 2, 2013, 21:55:29

  Jag skulle vara intresserad av att höra om dina erfarenheter med creative commons and hur man ska tänka om man vill ge ut en bok t.ex. Jag har en del ambitioner i den riktningen och skulle uppskatta lite tips och visdom. :) Jag tror säkert det är fler som skulle vara intresserade av att höra om det.

 7. Jan Andersen

  March 9, 2013, 23:22:45

  Du får gärna upprätta 2 podcast kanaler. En där du diskuterar och bjuder in gäster osv, en typisk podcast kanal. Och så en annan med korta nyheter. Det får gärna vara extremt simpelt, typ att du läser upp dina egna blogginlägg. Då sparar jagttid om jag kan lyssna till inlägget medans jag går till jobbet, äter lunch, etc.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *