Pages

Categories

Search

 

Type Freaking Fabulous Supernova!

Type Freaking Fabulous Supernova!

by
March 10, 2013
Gott & Blandat, K1, Kultur, Musik
2 Comments

När två stjärnor kretsar kring varandra och till slut krockar bildas vad som kallas en “Type 1A Supernova”. Supernovor är ett av de mest ljusstarka fenomenen i rymden. En supernova kan lysa med samma kraft som en hel galax.

Så, vad händer om man tar två stjärnor och kryddar dem med stjärnstoft från en tredje? Jag gissar att de bildar något i stil med en “Type Freaking Fabulous Supernova”. Och nu har det hänt!

Min gamla hjälte David Bowie har i videon “The Stars (Are Out Tonight)” slagit sina påsar ihop med fantastiska Tilda Swinton. Men, det slutar inte där. De strålar samman i en fantastisk video som ärvt det allra bästa ur Sophie Mullers underbara video till Eurythmics spektakulärt underskattade låt “Beethoven (I Love To Listen To)”.

Kika på videon här ovanför, kika sedan på Eurythmics här nedanför:

Och när ni är klara med det tycker jag att ni ska förgylla er söndagsmorgon med vad som mycket troligt kan vara det bästa duettparet ever, Annie Lennox och David Bowie i “Under Pressure”. (Eftersom nätet är fantastiskt kan ni så klart även se repetitionen till det här framträdandet.)

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


2 Responses

  1. Jerker Montelius

    March 10, 2013, 15:18:19

    Ja. Bowie har uppenbarligen hittat tillbaks till gammal god form. Vär att notera är dock att denna video aldrig skulle kunna ha blivit till med EUs förbud mot “porr” i medier.

  2. Lars Hallberg

    March 15, 2013, 06:36:43

    Värt att notera är att denna video aldrig skulle kunna ligga på YouTube :-)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *