Pages

Categories

Search

 

Ullenhag och regeringen tittar bort medan hbtq-flyktingar skickas till helvetet

Ullenhag och regeringen tittar bort medan hbtq-flyktingar skickas till helvetet

by
June 4, 2013
HBTQ, I media, Mångfald, Politik
7 Comments

12-1Jag vet inte vad det är med den svenska regeringen, men av någon outgrundlig anledning tycks de ha fått för sig att “dubbelmoral” betyder att man liksom har dubbelt så mycket moral.

För någon vecka sedan satt utrikesminister Carl Bildt på Stockholm Internet Forum och talade vitt och brett om nätfrihet, för att i nästa andetag säga att statlig övervakning är okej, eftersom den är så “diskret”. Det skrev jag om här: “Övervakningssamhällets diskreta charm”.

En annan minister med dubbelmoralen som signum är justitieminister Beatrice Ask. Hennes dubbelmoral består i att hon hela tiden tjatar om vår trygghet, medan hon i realiteten underminerar allt vad trygghet heter med sina vildvuxna tankar om hur rättsskipning ska gå till. Jag har skrivit om det många gånger, bland annat här: “Regeringen och SD ägnar sig åt populistisk rättssäkerhetminimalism”.

Sedan har vi migrationsminister Erik Ullenhag. Hans dubbelmoral tycks inte ha några gränser. Speciellt inte när han uttalar sig i egenskap av att vara regeringens ansvarige för hbtq-frågor. Då står flosklerna nämligen som spön i backen. Det passar att polera sin hbtq-gloria lite när det är Pride och dagar mot homofobi, men alla andras dagar tittar Ullenhag och regeringen bort medan svensk polis eskorterar hbtq-personer till flygplan med destination helvetet.

Här är Ullenhags senast gullande med oss hbtq-personer i Expressen. Och här konstaterar jag i samma tidning att kejsaren är naken.

Jag håller med Ullenhag om att Europa har en historia att skämmas över vad det gäller dessa frågor. Jag tycker dessutom att Ullenhag och regeringen borde sätta sig i samma skamvrå och skämmas de med. De är nämligen en del av exakt samma unkna historia.

De hbtq-personer som Sverige skickar till förföljelse och död har inte möjlighet att göra sig hörda i den svenska debatten. Därför lånar jag mer än gärna ut min röst till dem. Jag har inget att frukta. Jag är född i Sverige. Mig har de ingenstans att skicka.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


7 Responses

 1. Jonas Fälth

  June 4, 2013, 13:44:16

  Hej Anna!

  Vad tycker du om att vi i Sverige har 15% invandrare som står för 60% socialbidragsuttagen?

  Är det vettigt?

  Kan man inte börja likna det vid social turism som England och Tyskland nu börjat göra?

  mvh

  1. Anna Troberg

   June 4, 2013, 16:41:23

   Hej Jonas!
   Din fråga får mig att fundera på två saker:

   1. Om det stämmer att 15% invandrare står för 60% av socialbidragsuttagen (du anger ingen källa), så säger det en del om Sveriges attityd till människor som kommer hit. Varför får inte dessa människor jobb? Kan det månne ha att göra med att det är lättare för Pär och Lotta att få jobb än för Muhammed och Dilsa?

   2. Hur i hela friden kom du att tänka på “social turism” när du läste det här blogginlägget? Hur i hela friden är det social turism när människor flyr för sina liv på grund av sexuell läggning eller könsidentitet? Jag är ganska säker på att dessa människor knappast upplever det som turistande att behöva lämna vänner, familj och land bakom sig för att de är förföljda i hemlandet.

 2. Björn Persson

  June 4, 2013, 15:28:45

  De två länkarna till Expressen har visst blivit förväxlade. Det gör kanske inte så mycket. Klickar man på båda så får man ju de två artiklarna man ville ha ändå.

  I övrigt kan jag bara hålla med.

  1. Anna Troberg

   June 4, 2013, 16:36:48

   Ah, se där. Fixat! Tack för att du såg det och hojtade till. :-)

 3. Ano Nym

  June 4, 2013, 21:47:42

  Till Anna. Detta är OT, men jag har inte fått kontakt med dig via mail.

  Det verkar som om Piratpartiet håller på att självförstöras, mycket på grund av breddningen. Visst, det är många invandringskritiker och regelrätta rasister på Flashback som tycker att det är en viktigare fråga än friheter, men titta i alla fall här: https://www.flashback.org/t2153204

  Det har varit väldigt tyst från dig på Flashback ganska länge.

  Har du förresten tittat något på partiet De Fria? Av det lilla jag har sett tycker jag att de ser ut att ha mycket gemensamt med er.

  1. Anna Troberg

   June 4, 2013, 23:16:05

   Hej AnoNym!
   Jag svarar på så många mejl jag hinner, men det finns ingen möjlighet för mig att svara på alla. De mejl som inte har ett tydligt budskap, en tydlig fråga, etc, hamnar längst ner i min “att göra”-lista. Det betyder att de ibland inte besvaras. Så, fila på formuleringarna, var tydlig och koncis, så är det betydligt större chans att du får svar. Ett annat tips för att ha större chans att få svar är att vara trevlig. Det är en riktig boost upp i “att göra”-listan. 😉

   Vad det gäller Flashback, så ska jag hugga tag i det snart igen. Det är otroligt mycket som förbereds bakom kulisserna just nu och det innebär att en del saker får ligga på vänt ett litet tag. Det är tex också därför jag bloggat lite sporadiskt på sistone. Partiledare är bara människor och har bara 24 timmar per dygn de med, vet du.

   1. Ano Nym

    June 5, 2013, 16:20:23

    Jag förstår att du inte har hur mycket tid som helst. Det senaste mejlet handlade om olika nyheter som berör integritet och yttrandefrihet. Det avslutades med den här raden: “PS: Anna Troberg, kan du vara snäll och skicka ett mejl tillbaka, det räcker med ett tomt. Jag misstänker överaktiva skräppostfilter.”

    Det senaste mejlet där jag efterfrågade svar innan det, hade rubriken “Fwd: Två snabba frågor (fortfarande obesvarade)” och löd kort och gott “1: När bestämmer du dig för vilka som blir “hustroll”?

    2: Varför har du inte skaffat krypterad mail, till exempel Enigmail?”

    Jag ber om ursäkt för det jag skrivit som du uppfattat som otrevligt. Det var inte min avsikt.

    Lycka till med det som förbereds.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *