Pages

Categories

Search

 

Övervakningsdebatt med Allan Widman x 2

Övervakningsdebatt med Allan Widman x 2

by
June 12, 2013
I media, Integritet, Politik
6 Comments

svt_prism_edited-1Det är ingen hemlighet att jag och Allan Widman (fp) inte har samma åsikt i integritetsfrågor.

Han tillhör dem som tror att trygghet skapas genom massövervakning. Jag tillhör dem som tror att trygghet skapas genom att man bygger ett öppet och fritt samhälle utan slentrianövervakning av människor som inte är misstänkta för några brott.

Dessa olikheter har vi fått tillfälle att debattera två gånger den här veckan. Först i Studio Ett i P1 och sedan i Gommoron Sveriges morgonsoffa (som inte är en soffa längre) i SVT.

Radiodebatten kan ni lyssna på här.

TV-debatten kan ni titta på här. (Men bara i ett år. När PP får mer att säga till om kommer sådant här att ligga ute alltid. ;-))

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


6 Responses

 1. Daniel

  June 12, 2013, 16:30:50

  Man blir ju vansinnig på hur Allan avbryter hela tiden…

 2. steelneck

  June 12, 2013, 20:03:47

  Nästa gång du hamnar i en liknande diskussion, ta då upp hur många som årligen får sätta livet till i biltrafiken. När det gäller trafiken så är det ingen som vill åsidosätta grundläggande fri- och rättigheter. Du skulle också kunna säga att om pengarna som läggs på övervakning istället lades på halkbekämpning av trottoarer så skulle detta minska lidande mångfalt mer än vad massövervakning någonsin kan.

  1. Ano Nym

   June 15, 2013, 00:22:21

   Careful what you wish for… Undersök E-Call och DRIVE C2X. Två planerade system som potentiellt kan övervaka bilar, beroende på hur de byggs. Naturligtvis med trafiksäkerheten som orsak till att de ska tas fram.

 3. Kloker

  June 12, 2013, 21:00:10

  Oj vad sist på bollen SVT är! Det känns som en debatt de borde haft den 7 juni. Och varför sitter Linda Nilarve och ler? Kan hon försöka förhålla sig lite objektiv när hon presenterar ämnet? Får jag även lyfta fram dagens citat av hennes kollega Anders Holmberg: “Att sitta och liksom kasta fakta fram och tillbaka blir nog väldigt svårt för tittarna.” Ja, SVT, vi stackars tittare… Det där med fakta det begriper vi oss helt enkelt inte på. Vi e ju shå shmå att vi feshtåj ingenting!

  Allan Widman verkar vilja sätta in alla tillgängliga resurser för att begränsa skador av terrorism. Men stolarna då, Allan Widman..? Vad gör du åt STOLARNA OCH SÄNGARNA!?

  Anna slipad och proffsig. Bra!

 4. Smen

  June 13, 2013, 01:26:07

  Satt och tuggade vad Allan Widman sa en stund, sen slog det mig hur löjlig situationen är. Koker man ner hans resonemang i all sin enkelhet, så säger han:

  Så länge folk kommunicerar, så måste vi få veta.

  Jag tror tyvärr inte paranoian i maktens korridorer kommer att minska av sig själv. Sen kan man ju undra om det inte finns en Gríma Ormstunga i bakgrunden. Man skulle kanske sätta sig med Wikicabels igen.

 5. Bengt Svensson

  June 13, 2013, 08:52:46

  ”Um sicher zu sein, muss man alles wissen”
  Erich Mielke, chefen för StatiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *