Pages

Categories

Search

 

Grattis på 10-årsdagen, TPB!

Grattis på 10-årsdagen, TPB!

by
August 10, 2013
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
7 Comments

tpb10Idag är det dags för födelsedagsfirande. The Pirate Bay fyller 10 år i år. Tio år är en evighet på nätet. Så, stort grattis till The Pirate Bay! :-)

Själva födelsedagsfirandet arrangeras av en av Piratpartiets lokala organisationer Piratpartiet i Stockholms län, och går av stapeln i Wikparken i Upplands Väsby strax utanför Stockholm. Kalaset pågår 15:00-03:00. Läs mer om allt här!

Här är en liten promofilm för det hela:

Jag kommer att finnas på plats, så det är bara att dra tag i mig om ni ser mig. Jag är där för att pratas med, inte för att tittas på från håll.

Här pratar Daniel Goldberg i SVT:s Gomorron om TPB:s födelsedag. Kika gärna på det.

Sam Sundberg har skrivit lite om firandet. Han är lite orolig för att Piratpartiet ska glömma bort att Obama kommer på besök i september. No worries, Sam. Vi kommer inte att sitta hemma och rulla tummarna när Obama är här. Vi har redan sökt demonstrationstillstånd, men inte fått svar än. Vi har dessutom lite kul idéer om hur man kan uppmärksamma amerikansk övervakning under Obamas besök. Här är förresten fyra frågor som Reinfeldt borde ta upp med Obama.

Och sist, men inte minst, så passar jag på att säga grattis till min bror som delar födelsedag med Pirate Bay. Grattis Anders! (Födelsedag är för övrigt nog inte det enda The Pirate Bay och min bror delar tillsammans. ;-))

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


7 Responses

 1. Anders Troberg

  August 10, 2013, 13:21:55

  Tackar för grattisen, men vill dock påpeka att även om vi delar fördelsedag så är jag lite äldre än TPB, än så länge.

 2. Sam

  August 10, 2013, 18:41:16

  Roligt att det blir demonstration! Senast Sverige fick så fint besök var vi runt 20,000 på gatorna i Göteborg. Så lägg ribban där 😉

 3. Urban Sundström

  August 11, 2013, 17:46:15

  Hej ! Jag njöt i fulla drag av stämingen på partyt, Extra kul var att få träffa dig där.

  1. Per "wertigon" Ekström

   August 11, 2013, 20:59:47

   Snabb fråga, hur stor var uppslutningen på festen ungefär? :)

   1. Johan mlg Karlsson

    August 12, 2013, 13:57:38

    Måååånga!

    Jag tror inte vi gått ut med någon officiell siffra än, men det räknas i alla fall i tusental. :)

 4. Mind

  August 11, 2013, 22:12:55

  Det var trevligt att råkas igen! :)

 5. Ano Nym

  August 19, 2013, 18:40:46

  Anna: Jag ber om ursäkt för offtopic, men som vanligt misstänker jag att mejlen inte kommer fram. Kan du vara snäll och kolla din spamkorg?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *