Pages

Categories

Search

 

Så här röstade jag på Piratpartiets medlemsmöte

Så här röstade jag på Piratpartiets medlemsmöte

by
November 6, 2013
Politik
3 Comments

iStock_000018401387SmallI dag avslutas en röstningsomgång som engagerat på Piratpartiets medlemsmöte. Deadline är klockan 20:00, så om du inte hunnit rösta i den än, så har du några timmar på dig.

Jag röstade i den här omgången i morse. Det var en odramatisk historia som började med att jag gjorde en gigantisk kopp kaffe. Sedan loggade jag in på mötesforumet och gick igenom frågorna en efter en i lugn och ro enligt den här principen:

1. Jag började med att läsa igenom varje förslag mot bakgrund av mina egna värderingar, erfarenheter och tankar om hur jag vill att partiet ska utvecklas. På så sätt bildade jag mig en grunduppfattning i frågan.

2. Sedan läste jag igenom vad andra tyckt och tänkt om varje förslag och gnuggade det mot min egen grunduppfattning. Ibland lyckades någon övertyga mig att byta ståndpunkt med ett sansat och informativt argument, ibland inte.

3. Slutligen gjorde jag en mental sammanställning av informationen om förslaget och mina egna och andras tankar om det. Sedan gjorde jag en sista avstämning mot mina egna värderingar, erfarenheter och tankar om vad jag anser är bäst för partiet på kort och lång sikt.

Först därefter bestämde jag mig och avlade jag min röst.

Sensmoralen i denna lilla berättelse är denna: Tänk själv.

Du vet allra bäst vad som är “rätt” röst för dig. Om någon påstår något annat, så gör de det för att de inte litar på din förmåga att fatta “rätt” beslut för dem.

Men, nu är jag inte ledare för en skock får. Jag är ledare för en skock pirater och du är en av dem. Därför litar jag fullt ut på din förmåga att göra rätt val för dig. Jag litar också fullt ut på medlemsmötets kollektiva förmåga att staka ut en bra väg på vilken vi enade kan föra partiet in i framtiden och till valframgångar 2014.

Deadline är alltså i kväll klockan 20:00. Här finns mötesforumet och information om hur man skaffar inloggning till mötet (om man inte redan har en).

Lycka till med röstandet! :-)

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


3 Responses

 1. maloki

  November 6, 2013, 11:59:08

  Precis så här!
  Jag förstår inte ens hur vissa andra kom in på retoriken “DU MÅSTE RÖSTA SÅ HÄR” … :(

  Låt oss tänka själva, tack så mycket.

  Du är bäst Anna <3

 2. Dennis Nilsson

  November 6, 2013, 14:47:18

  Utmärkt talat!

 3. Jörgen L

  November 6, 2013, 19:30:37

  Fan vad du är bra ibland! :-)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *