Pages

Categories

Search

 

Grattis Christian, Amelia och Piratpartiet!

Grattis Christian, Amelia och Piratpartiet!

by
November 7, 2013
Politik
5 Comments

christian_ameliaDet återstår fortfarande lite röstande om hur Piratpartiets EU-lista ska se ut, men redan nu vet vi vilka två namn som kommer att toppa den slutgiltiga listan. Det blir våra två nuvarande EU-parlamentariker, Christian Engström och Amelia Andersdotter. (I den ordningen.)

Ett stort grattis till Christian och Amelia! De har båda gjort ett fantastiskt jobb i Bryssel och har mitt fulla förtroende. Det glädjer mig att resten av partiet känner likadant och att de nu fått medlemmarnas fortsatta förtroende att representera partiet i Bryssel även under nästa mandatperiod.

Jag vill också säga grattis till Piratpartiet. Vi har lyxen att ha två parlamentariker som representerar oss väl och som vi vill ha kvar. Så lyckligt lottade är inte alla partier.

Nu ska vi invänta den slutgiltiga EU-listan. Den är färdig om några dagar. Sedan ska vi jobba häcken av oss för att tillsammans försvara Piratpartiets två mandat i EU-parlamentet. Eller vet ni vad, vad sägs om tre mandat? Vi fick två sist och man ska alltid höja ribban ett snäpp.

Det kommer självklart att finnas dysterkvistar som säger att saker är omöjliga. Det fanns det 2009 också. Då bevisade vi att de hade fel och det ska vi banne mig göra den här gången också.

Tre mandat.

Nu kör vi.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


5 Responses

 1. Christian Engström

  November 7, 2013, 21:14:50

  Tack!

  Tre mandat är helt möjligt. Nu ger vi järnet!

 2. jonas

  November 10, 2013, 13:58:16

  Grattis allihop.
  Nu gäller det bara att kämpa för att få in er också!

 3. Kloker

  November 10, 2013, 16:32:00

  Jag är så himla nöjd med hur Piratpartiet har arbetat i EU-parlamentet. Tack till hela laget!

 4. Ken Rabelius

  November 12, 2013, 19:54:45

  Utan ett piratparti i Eu? Vem ska då knuffa resten av gänget i rätt riktning?. Piratpartiets mål är ju att göra sig själva onödiga i maktens salar, men det är lååååååååångt kvar tills dess.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *