Pages

Categories

Search

 

304 filmer om hur jag pushar Piratpartiet

304 filmer om hur jag pushar Piratpartiet

by
December 9, 2013
Politik
6 Comments

imgdreamFör någon vecka sedan reste jag runt till några orter i landet och hälsade på lokala pirater. Jag var i Norrköping, Malmö, Göteborg, Kalmar och Jönköping. I helgen åt jag julbord med pirater i Stockholm och i morgon ska jag till Uppsala och prata om valåret. Efter jul kommer det att bli mycket mer resande runt om i landet. Kort sagt, förr eller senare kommer jag att dyka upp på en plats nära dig.

En sak som slagit mig i alla dessa möten med pirater är att någonting fundamentalt har förändrats. Tidigare mötte jag ofta engagerade och kunniga pirater som hölls tillbaka av lite taskigt självförtroende. Jag gissar att riksdagsvalet 2010 spökat i bakhuvudet på de flesta. Konstigt vore det annars, men nu verkar det vara slut med det.

När jag nu reser runt och träffar samma pirater är de om möjligt ännu mer engagerade och kunniga som tidigare, dessutom är det taskiga självförtroendet är som bortblåst. I dess plats finns istället en fast övertygelse om att de strån just de drar till stacken kommer att göra världen lite bättre. Det är exakt den här positiva inställningen partiet behöver när vi nu går in i supervalåret 2014.

Eftersom jag är en glad skit, eller en “positivitetsfascist” som någon kallade mig på Facebook, så suger jag i mig den här positiva energin som en svamp. Sedan försöker jag sprida den vidare i organisationen efter bästa förmåga.

Det finns många sätt att göra det på. Själv har jag lovat att varje dag fram till och med riksdagsvalet 2014 spela in en liten film (ca 30 sekunder, högst en minut lång) där jag berättar om vad jag gjort för att pusha partiet just den dagen. Tanken är enkel. Jag vill visa att allt räknas, både stort och smått. Dessutom vill jag sprida idéer om vad man kan göra för att pusha partiet.

Du kan följa mina små dagsrapporter här. Om jag räknat rätt kommer det sammanlagt att bli 304 små filmer. Och nej, jag hade inte räknat ihop det innan jag lovade att göra dem. Det var nog tur. 😉

Tipsa mig gärna om saker man kan göra för att pusha partiet som aktivist, så lovar jag att försöka föra så många tips vidare till så många aktivister som möjligt.

Här är några andra som hakat på trenden: Piratshoppen, Henrik Brändén, Emma Marie Andersson, Anton Nordenfur. Utöver dessa har otaliga pirater tjimmat i diverse kommentarsfält och pushat andra piraters initiativ och berättat om sina egna. Leo Rudberg, Björn Flintberg, Erik Hultin och Torbjörn Wester har till exempel gjort det.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


6 Responses

 1. Ano Nym

  December 11, 2013, 16:35:47

  “När jag nu reser runt och träffar samma pirater är de om möjligt ännu mer engagerade och kunniga som tidigare, dessutom är det taskiga självförtroendet är som bortblåst. I dess plats finns istället en fast övertygelse om att de strån just de drar till stacken kommer att göra världen lite bättre. Det är exakt den här positiva inställningen partiet behöver när vi nu går in i supervalåret 2014.”

  Jaha, för att få effekten “upp som en sol, ned som en pannkaka” då eller?

  Piratpartiet går ju bakåt i opinionsundersökningarna! Det behövs något annat än optimism här, det behövs hårt arbete med informationsspridning och utbildning. “Sanningsenlig propaganda” om man så vill.

  1. Anna Troberg

   December 11, 2013, 20:21:43

   Det är möjligt att du är en person som får energi av att vara negativ, men de allra flesta människor får inte det. De allra flesta får energi och ork att göra något av att lyfta varandra och göra good shit. Vill du bara vara negativ, så får du vara det någon annanstans, för din negativitet stjälper mer än den hjälper.

   1. Ano Nym

    December 11, 2013, 21:20:57

    Jag pratar inte om energi och ork, jag pratar om realism. Det duger inte att sitta på soffan och säga “oj, vad bra vi är!” om man ska få till någon förändring i detta samhälle. Det som behövs är tid och arbete, och eftersom tid är någonting som vi har extremt ont om, krävs desto hårdare arbete.

    Vi har tur om demokratin överlever till 2018.

    1. Anna Troberg

     December 12, 2013, 02:22:32

     Jag vet inte vad du gjort, men jag har inte suttit på soffan sedan 2008 när jag blev pirat och jag har inte för avsikt att börja göra det nu heller.

     1. Ano Nym

      December 14, 2013, 23:32:43

      Jag menade inte att du är lat, det vet jag att du inte är, men är det inte självbedrägeri att vara så optimistisk?

      Det kanske vore bättre att fråga sig vad man kan göra för att få folk att rösta, så att man inte slackar av? Tänker “Äsch, vi kommer ju in i alla fall, jag kan lika gärna lägga mig på soffan tills valet är klart och vi är invalda”, och vakna till nyheten att PP fick 0.1%.

      1. Anna Troberg

       December 15, 2013, 08:29:53

       Det går alldeles utmärkt att ställa den frågan varje dag utan att vara en dysterkvist. Det gör jag. :-)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *