Pages

Categories

Search

 

Carl Bildt är helt fel man på helt fel plats

Carl Bildt är helt fel man på helt fel plats

by
January 22, 2014
Integritet, Politik
10 Comments

Carl Bildt har blivit utsedd att leda en internationell kommission med uppgift att under två år diskutera, fundera och utreda hur man ska slå vakt om nätfriheten. Minsann… De kunde ju inte ha hittat en man som är mindre lämpad på den posten. Det är som att låta Putin leda en kommission för mänskliga rättigheter.

Bildt har gjort sig själv till Mr Nätfrihet, en person som gärna sprutar ur sig floskler, men som i handling står för allt annat än nätfrihet. Han gillar statlig massövervakning, ett av de största hoten mot internet. Han gillar det så till den milda grad att han med ett veto hindrade EU från att fråga USA de känsligaste frågorna kring NSA:s verksamhet. Vilket förresten kan ha haft att göra med att han sitter i en regering som gillar FRA, vår egen svenska lilla massövervakare som gärna hjälper Storebror i USA när han kallar.

Jag har sagt ungefär detsamma i ett pressmeddelande och till Ekot. Radiogrejen sänds antagligen ikväll. Jag säger det och lite till i den här videosnutten:

SVT, SvD, Christian Engström.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


10 Responses

 1. Marta

  January 22, 2014, 20:04:34

  Vilket skämt! Oljedrypande och USA-krypande Kalle Bildt…fy faan!

 2. Johan Bergman

  January 23, 2014, 00:51:20

  Fniss, antar jag. Maken till independent commission har man väl aldrig sett på, hmm, inte år och dag men kanske minut och sekund. Underskatta aldrig humorvärdet!

 3. King Eguren

  January 23, 2014, 08:44:32

  Surt sa räven, eller hur ! Avundsjukans fula tryne lyser igenom.

  1. Deep Blue

   January 23, 2014, 19:57:14

   Vad får dig att tro att kritiken grundas i avundsjuka?

 4. Magnus Stockhaus

  January 23, 2014, 14:44:24

  Klar han vet vad nätfrihet innebär!

  1. Frihet för NSA att avlyssna all trafik på internet!
  2. Frihet för FRA att analysera, spionera och rapportera om alla Svenskar till NSA!
  3. Frihet för “rättsväsendet” att jaga fildelande 13åringar och dömma de till miljonbelopp i skadestånd för missade intäkter på hyra av en 5år gammal Harry Potterfilm.
  4. Frihet för svenska politiker att slippa påtryckningar från “underhållningsbranschen” och deras lobbyorganisationer!
  5. Friheten att kontrollera informationen och på så sätt hålla massorna i led och samtidigt främja “human farming”!

  Fler finns säkert.

 5. Peter Andersson

  January 23, 2014, 16:49:02

  Av rent pragmatiska skäl skall jag få be att anmäla en avvikande uppfattning – Carl Bildt är givetvis helt fel person av de skäl som anförs ovan och av andra pirater – men om man väljer att hålla blicken på bollen (sakfrågan) istället för spelaren (CB) så inser man att en svensk politiker har fått uppdraget att leda en global utredning om framtidens frihet på nätet!

  Detta är för det första ett stort MVG till Sverige som IT-nation.

  Det är sedan för det andra givetvis mycket bättre för det svenska Piratpartiets möjlighet att påverka frågan på global nivå – jämfört med om jobbet gått till någon jeppe i Taiwan eller Uruguay eller Rwanda eller något annat Långbortistan med en politiskt mindre mogen IT-generation och kanske helt utan lokalt Piratparti.

  Och om det svenska Piratpartiet dessutom kommer in i Riksdagen i höst så kan du/ni göra full insyn i och regelbundna rapporter från denna globala arbetsgrupp till en av era förhandlingsfrågor som stödparti åt endera blocket – Kanske t.o.m få Rick Falkvinge adjungerad till gruppen, eller någon annan som verkligen kan sakfrågorna!

  Detta är oerhört positivt för Sverige och potentiellt lika positivt för det svenska Piratpartiet på lång sikt – det enda lilla negativa är att jobbet gick till just Carl Bildt som ni väl har alienerat ganska ordentligt under de senaste åren.

  1. Kloker

   January 27, 2014, 20:49:10

   Det är nog inte så mycket Piratpartiet som alienerat Carl Bildt, men snarare Carl Bildt som vänt ryggen åt grundläggande mänskliga friheter.

   Det är bra att Piratpartiet säger ifrån. Undantaget Miljöpartiets Maria Ferm är det oroväckande tyst från de andra partierna i integritetsfrågorna.

   Jag vill veta vad de röd-gröna tänker göra åt FRA-lagen om de vinner valet. De var starkt kritiska till den när den infördes. Var det bara röstfiske eller menade man vad man sade?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *