Pages

Categories

Search

 

Piratpartiet deltar i TV4:s partiledardebatt den 20 maj

Piratpartiet deltar i TV4:s partiledardebatt den 20 maj

by
February 4, 2014
F1, I media, Politik
8 Comments

I går fick jag ett trevligt mejl från TV4 där man meddelade att jag härmed var inbjuden att delta i den partiledardebatt som kommer att gå av stapeln några dagar före EU-valet. Trevligt!

Det händer lite för ofta att Piratpartiet hoppas över i olika sammanhang. Det är därför glädjande att TV4 valt att räkna med oss. Det har även SR och SVT gjort. De har bjudit in förstanamnet på vår EU-valslista, Christian Engström. Så, förutom en massa annat spännande i vår, så kan ni bland annat se fram emot detta:

19 maj – SR, P1 Morgon (08:00-08:30) – Utfrågning av förstanamnet Christian Engström
20 maj – SVT (20:30-21:00) – Utfrågning av förstanamnet Christian Engström
20 maj – TV4 (21:00-22:00) – Partiledardebatt inför EU-valet med Anna Troberg
22 maj – SR , Studio Ett – Slutdebatt mellan förstanamnen på partiernas EU-listor
23 maj – SVT (20:00-22:00) – Slutdebatt mellan förstanamnen på partiernas EU-listor
25 maj – SVT – Valvaka (Christian Engström och troligen Amelia Andersdotter och Anna Troberg)

Jag mottog inbjudan från TV4 ungefär som jag mottar alla viktiga nyheter. Först blev jag till mig och sedan försatte jag mig i förberedelsemode. Jag gillar att vara i förberedelsemode. Det är en trivsam zenbubbla där all eventuell oro och nervositet ger vika för praktiskt arbete för att nå bästa möjliga resultat. I zenbubblan har varje sak man gör mening och mål. Allt annat puttas vänligt, men bestämt, ut ur zenbubblan, så att man kan fokusera på det som faktiskt spelar någon roll för slutresultatet.

Det är tre och en halv månad kvar till partiledardebatten och jag tar det hela med ro.

Jag känner mig trygg med mitt partis politik. Jag känner mig trygg med våra EU-parlamentarikers goda arbete i Bryssel. Jag känner mig trygg med de förberedelser jag och andra kommer att göra före debatten. Jag känner mig trygg med mig själv. Jag är inte så säker på att de andra partiledarna kan säga detsamma. 😉

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


8 Responses

 1. Deep Blue

  February 5, 2014, 14:47:11

  Nice! Trevligt att synas på TV så snart inpå valet också.

 2. Kloker

  February 5, 2014, 23:29:51

  Tack för den listan, Anna. Det ska bli kul att följa partiet i media dagarna före valet. Tänk på att många inte har sett eller hört om Piratpartiet på ett tag och att det därför är extra viktigt att lyfta fram vad partiet har åstadkommit i Bryssel under mandatperioden. Att den Gröna gruppen antagit Piratpartiets program för att göra fildelningen laglig får anses som en framgång värd att framhålla.

  Kommer det finnas någon plats på hemsidan där ni uppdaterar när och var någon i partiet kommer vara med i media för att debattera? Jag hade gärna sett Amelia i en debatt t ex om patent (Här briljerar hon). Och här är hon bra (och hennes motståndare KD-kandidaten tycker att MySpace är bra). Här är hon också bra.

  Happy zen!

 3. Stefan

  February 6, 2014, 07:15:16

  Grattis! Jag hoppas verkligen du kommer kunna visa alla hur viktigt det är med en piratvinkling i samtliga politiska frågor. Alltför många tror fortfarande att PP är ett enfrågeparti.

 4. pwq

  February 15, 2014, 02:23:32

  Glöm inte att trycka på vad TTIPs (mfl.) ISDS innebär, få känner till det men det är nog något som kan få folk utanför den vanliga sfären att tänka om. Men många kommer inte tro det är sant innan de kollat upp det själva, så glöm inte att ha en lättmemorerad/lätthittad länksida för varje TV-program.

 5. sugar bandit

  May 7, 2014, 08:47:52

  Dags att visa att det moderna samhället ställer krav på nya typer av politik och problemlösningar, som PP är beredd att föra fram. Man skulle kunna nämna betydelsen av ett stark och trygg civilsamhälle med god informationstillgång och få respektive begränsningar, för en välfungerande demokrati osv. Ojoj, men det viktigaste är nog att presentera partiet i ett bra ljus och hoppas på att media inte förvränger det. Lycka till!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *