Pages

Categories

Search

 

En enhörning säger mer än tusen ord

En enhörning säger mer än tusen ord

by
February 7, 2014
HBTQ
One Comment

OS i Sotji… Tja, en enhörning säger verkligen mer än tusen ord. Men, för er som vill ha bilden ovan lite förtydligad, så kan ni kika på den här videobloggen jag gjorde nyss.

Jag har dessutom skrivit om detta i SvD i höstas. Det kan ni läsa här.

Ni som vill ha ännu fler ord kan läsa Piratpartiets mångfaldspolitiska program.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


one Responses

  1. Anne Kekki

    February 8, 2014, 10:22:32

    Visst hänger det ihop och ska blandas, utifrån att vi är fria att yttra åsikter. Jag själv är OS intresserad, så jag har i kraft av min frihet protesterat, med hjälp av nätet och taggar jag funnit. Eftersom jag lyssnar på OS och sporten nu, så pratar även de om politik, vilket är bra. Det som kanske är intressant är att de som skriker att vi ska bojkotta OS, är ej själv intresserade av sport. Som en hetro kvinna, har jag tillsammans med många nätaktivister, byggt broar över nätet med bilder, ord i regnbågens alla färger. Jag gör detta främst för att folket ska veta, att vi kämpar för allas rätt att vara som de önskar vara.
    Gällande slavarbete, så vet jag att det finns närmare oss än vi anar. Kan känna att vi har lättare att protestera mot det som sker utanför våra gränser, känslorna vi äger hindrar att se för nära. Kanske är det så enkelt att det gör för ont i vårt hjärta och sinne, så då väljer vi något som är längre ifrån oss rent geografiskt?
    Att protestera mot själva OS som fenomen, är svårt, dels pga folkets intresse för sport. Samt att det handlar om så mycket pengar som finns att tjäna via *familjekontrakt*, avtal och korruption.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *