Pages

Categories

Search

 

I dag pimpar vi Piratpartiet

I dag pimpar vi Piratpartiet

by
February 12, 2014
Politik
5 Comments

I dag presenterar Piratpartiet sitt valmanifest inför EU-valet. Pressmeddelande gick ut i morse och själva manifestet kan ni ladda hem som pdf här.

Dagen till ära har våra sociala medier har blivit pimpade som sig bör. Hälsa gärna på oss på Twitter, Facebook och på Google+. Det är ett utmärkt sätt att se vad partiet har för sig. Det går så klart även bra att ställa frågor till oss där.

Vi har också fixat en EU-valsplattform. På den kan man läsa vårt valmanifest, ta reda på vad Piratpartiet gjort i EU och lära känna alla våra EU-kandidater ordentligt. Man kommer också att kunna följa partiets valarbete och stifta ännu närmare bekantskap med de olika kandidaterna på Valbloggen. Tipsa gärna dina vänner om sidan!

Jag har startat Valbloggen med ett inlägg om varför det är så viktigt att få folk att gå och rösta i EU-valet: “Piratpartiets politik ger dig en röst!”

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


5 Responses

 1. Per "wertigon" Ekström

  February 12, 2014, 11:00:15

  Väldigt bra valmanifest som speglar piratpartiets syn på det hela. Några punkter nämns dock inte rakt ut, som att vi i grund och botten vill exportera vår offentlighetsprincip ex (det kommer ju automatiskt av ett mer transparent EU, men ändå – tydlighet lockar väljare!)

  BTW, ett par ruggigt fula frågor som eventuellt kan torpeda PP beroende på vad som svaras:

  “Ni säger att ni vill ha mer öppna gränser och fri rörlighet inom regionen. Ni vill alltså dra in ännu fler outbildade tiggande rumänska zigenare till ex. Malmö?”

  “Varför röstade er representant Christian Engström, som en av endast två ledamoter, mot barnporrfiltret? Är ni pedofilkramare eller?”

 2. Mattias Bjärnemalm

  February 12, 2014, 12:48:53

  Fråga ett:
  Rumänska medborgare rör sig redan i dagsläget fritt till och från Sverige, så vill vi ha hit fler får vi nog åka ner till Rumänien och försöka locka hit dem, för det är enbart deras ointresse som håller dem borta.

  Fråga två:
  Nej, men om man lyssnar på bland annat tysklands största anti-pedofilorganisation så är det väldigt tydligt att filtrering enbart döljer problemen och inte på något sätt löser dem. Och genom att sopa problemen under mattan med filtrering kan politiker visa sig handlingskraftiga utan att behöva göra något åt själva roten till det onda. Det är inte något vi ställer upp på.

  1. Per "wertigon" Ekström

   February 12, 2014, 13:40:39

   MAB, nej, Rumänien och många andra stater i det gamla östblocket är inte med i Schengensamarbetet ännu, även om de är medlemmar i EU.

   Svar två är dock lysande. :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *