Pages

Categories

Search

 

Skönt att vara hemma igen!

Skönt att vara hemma igen!

by
March 3, 2014
Livet, universum & allting
9 Comments

Äntligen är bloggen upp igen och som ni ser så är den uppdaterad och valpyntad. :-)

Det har varit jobbigt att vara utan blogg en hel vecka. Jag gav mig i kast med att skriva några ord om hur glad jag är att vara med blogg igen, men The Tourists har redan sagt det mycket bättre, så klicka på play istället.

(Tips 1: Hög volym! Tips 2: Om ni vill köpa Lennoxs hatt får ni skynda att fynda. Det ryktas om att Gaga vill ha den.)

Bloggen har säkert lite skrot i maskineriet så här i början. Mejla mig om det.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


9 Responses

 1. Simon

  March 3, 2014, 21:09:13

  Hej Anna!
  Jättefin ny blogglayout, men jag kan kanske känna att det känns lite oseriöst med Alien-fonten där uppe?
  Hoppas min kommentar inte är för dum nu…
  Mvh
  Simon

  1. Anna Troberg

   March 3, 2014, 21:23:03

   Hej Simon!
   Inga kommentarer är för dumma. Jag är dessutom mycket nöjd med att du kände igen fonten. Det är min lilla homage till en av världens bästa actionhjältinnor. Kan man vara bara lite som Ripley, så ska man känna sig nöjd. Kort sagt, fontvalet är en medveten feature. :-)

 2. Kloker

  March 4, 2014, 01:28:16

  Jag gillar bilden på förstasidan! Avslappnad och stenhård på samma gång.

  Jag har NoScript installerat in min webläsare och ser att det fortfarande är ganska många domäner som vill att man tillåter script via din sida:

  * annatroberg.se (inga konstigheter)
  * pinterest.com
  * gravatar.com
  * wp.com
  * wordpress.com
  * reddit.com
  * flattr.com
  * google.com
  * ytimg.com
  * youtube.com

  Vissa av dessa tillhandahåller säkert funktioner som du vill ha på din sida, men för ett parti som har internetanvändares integritet på dagordningen kan det kanske vara värt att fundera en vända över detta och kanske till och med ta tillfället i akt och utbilda besökarna om varför det är okej att tillåta just dessa domäner när man besöker din sida.

  1. Flury

   March 4, 2014, 02:47:47

   gravatar.com är en sida som möjlig gör användandet av en och samma “profilbild” då du skriver en kommentar oavsett var den skrivs så länge sidan stödjer just gravatar.

   reddit.com är just fr att jag tror du ska kunna dela/länka till hennes inlägg på reddit.
   samma med google och youtube skulle jag tro.

   flattr är en jätte bra service som möjlig gör micro transactions så man kan sponsra en blogg/sida etc etc man tycker är bra.

   resten har jag ingen direkt koll på men tar noog inte många sekunder att kolla upp det 😉

   1. Kloker

    March 4, 2014, 17:58:59

    Tack, men frågan var inte vilka domänerna är eller vilka funktioner de tillhandahåller. :-)

    Precis som jag skrev “Vissa av dessa tillhandahåller säkert funktioner som du vill ha på din sida, men för ett parti som har internetanvändares integritet på dagordningen kan det kanske vara värt att fundera en vända över detta”.

    Ett lästips till den som är intresserad är EFFs projekt Panopticlick. Ett annat är EFFs artikel “A Primer on Information Theory and Privacy”.

    1. Anna Troberg

     March 9, 2014, 10:23:25

     Hej Kloker!
     Vi har redan avhandlat den här frågan upprepade gånger. Det står dig fritt att dra igång en blogg under de premisser du vill ha. Jag måste ha en blogg som på enklast möjliga sätt kan få sitt innehåll spritt. Det är nämligen en fördel om man ska opinionsbilda. Men, det vet du ju redan.

     Därför får jag be dig att hålla dina kommentarer till ämnet för bloggposten som är ungefär: “Woohoo! Jag har fått upp nya bloggen!”

     1. Kloker

      March 9, 2014, 19:50:42

      Hej Anna!
      Det måste finnas utrymme att problematisera att partiledaren för ett parti med integritet som en av sina huvudfrågor har en blogg där användarnas identitet inte skyddas utan att de har särskilda insticksprogram installerade. Jag tycker inte att frågan kan avfärdas så lättvindigt.

      Vad avser mina kommentarer här på din blogg får vi kanske göra så att du knåpar ihop ett manus till mig så att jag vet vad du vill att jag ska skriva. 😉

      1. Anna Troberg

       March 10, 2014, 08:50:20

       Hej Kloker,
       ja, det måste finnas ett sådant utrymme. Det har redan skapats utrymme för det och diskuterats i ett par omgångar vid tidigare. Jag har redogjort för min ståndpunkt. Du håller inte med. Jag betvivlar att någon av oss har ändrat sig. Så, att köra samma diskussion en gång till är mest ett slöseri med tid. Dessutom är det allmänt trist att lägga ner massor av tid på en ny blogg, vara glad över att ha launchat den och få samma gamla trasa till diskussion i ansiktet igen.

       1. Kloker

        March 10, 2014, 18:04:02

        Det är inte så mycket en gammal trasa som det är en av partiets huvudfrågor.

        Rätta mig om jag har fel, men jag tror inte att du och jag har haft just den här diskussionen. Senast jag känner till var det steelneck som lyfte frågan.

        Ibland kommer man undan med ett ansiktslyft, men om jag får citera Cher i Clueless: “I needed a complete make-over, except this time I’d make-over my soul.” :-)

        Jag vet att när man besöker andra bloggar på nätet så är det lika många, ibland fler, varningar för script. Det borde väl finnas en bloggplattform som skyddar besökarnas integritet? Finns det kanske någon här på bloggen som kan tipsa om en sådan?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *