Pages

Categories

Search

 

I dag ägnar jag mig ohämmat åt andlig odling

I dag ägnar jag mig ohämmat åt andlig odling

by
March 15, 2014
Kulturpolitk, Upphovsrätt
2 Comments

Det är ingen hemlighet att jag är en inbiten kulturkofta. I egenskap av sådan bidrar jag naturligtvis mer än gärna till min omvärlds andliga odling. I dag väljer jag, som av en ren slump, att göra det med Karin Boyes dikt “I rörelse”.

Jag kikade förresten in på Peter Englunds blogg och frågade när Svenska Akademien tänker slå klassikerskyddet i huvudet på Zlatan och Volvo. Han har inte släppt igenom kommentaren än, så vi får väl se om det blir något svar alls. Det där med att tilltala folk som sitter på piedestaler är ju lite som att vara en ropandes röst i öknen. Vinden sliter tag i orden och bär bort dem. De når liksom aldrig riktigt ända fram.

Nåväl, vad tror ni? Kommer jag att få ett svar?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


2 Responses

 1. Staffan Johansson

  March 17, 2014, 13:45:41

  Nu har ju Englund stängt av kommentarerna helt, utan att, vad jag kan se, ha släppt genom sin kommentar. Min trillade genom bland den uppsjö Englund-supporters som fanns där, men det var nog bara ett olycksfall i arbetet.

 2. Kloker

  March 19, 2014, 19:54:48

  Jag kikade förresten in på Peter Englunds blogg och frågade när Svenska Akademien tänker slå klassikerskyddet i huvudet på Zlatan och Volvo. Han har inte släppt igenom kommentaren än, så vi får väl se om det blir något svar alls.
  Jag har också kommenterat och inte fått varken kommentar publicerad eller svar från Englund.

  Det ger en utpräglat besk smak i munnen när människor med makt inte kan ta en dialog med vanligt folk. Jag fattar att han kanske inte hinner svara alla personligen, men då kan han väl föra samman de vanligase frågorna och publicera ett FAQ-inlägg.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *