Pages

Categories

Search

 

På besök hos “Synfält framåt!”

På besök hos “Synfält framåt!”

by
March 18, 2014
I media, Politik
One Comment

För ett par veckor sedan fick jag förmånen att sätta mig ner och dricka kaffe med två trevliga herrar i en lika trevlig lokal på Söder. De två herrarna var Kristoffer Appelquist och Tobias Wahlqvist och sammanhanget var deras pod Synfält Framåt. Nu ligger frukten av vår lilla kaffestund ute på nätet och du kan lyssna på den här.

Jag har inte hunnit lyssna igenom den hopklippta versionen än, så jag vet inte riktigt vilka delar av vårt samtal som kom med, men jag gissar på ett foliehatt-test, mycket prat om personlig integritet och en liten temperaturkoll på mina grundläggande värderingar. Nåväl, håll till godo och glöm inte att ge Kristoffer och Tobias en uppskattande klapp på axeln om ni gillar vad ni hör. De finns på poddens hemsida och på Facebook.

at_hatt745

Ett litet extra tack till Per Demervall som gjort den urtjusiga bilden av mig i foliehatt. Han fick instruktionen “Kör hårt. Ge mig vad jag tål!” av mig. Jag tycker att jag kom riktigt lindrigt undan. :-)

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


one Responses

 1. Kloker

  March 20, 2014, 17:01:56

  WOW!! Tack för tipset. Jag har lyssnat på massor av Värvet-intervjuer av Kristoffer Triumf och längtat efter motsvarande program med fördjupande politiska samtal.

  Tack Synfält framåt och Värvet, för att ni fyller ett område som Sveriges radio sedan länge har övergivit: Långa fördjupande samtal.

  Och nej, Ekots lördagsintervju duger inte. 30 minuter är för kort. Både programledare och intervjuobjekt pratar forcerat och objektet avbryts ofta. Det blir ett “spel” mer än ett samtal. Underhållning och konflikt istället för allvar och samförstånd. Programledaren får ofta överge en frågeställning för att objeketet inte vill svara på frågan eller svarar på något helt annat.

  Tack också till alla er som ställer upp och låter er intervjuas i dessa längre format. Jag hoppas att det gynnar er i era valrörelser.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *