Pages

Categories

Search

 

Äntligen granskas Piratpartiet på lika villkor

Äntligen granskas Piratpartiet på lika villkor

by
April 7, 2014
Politik
9 Comments

För några veckor sedan ondgjorde jag mig i Aftonbladet över att jag och Piratpartiet inte granskas som vi borde inför årets val. Det är viktigt att väljarna får en så bra bild av alla partier och kandidater som möjligt innan de går till valurnorna.

I dag har jag blivit bönhörd. Aftonbladet har nämligen granskat EU-kandidaters betalningsanmärkningar och även inkluderat Piratpartiet i sin granskning. Det är fantastiskt bra.

Det är naturligtvis inte alls bra att en av Piratpartiets EU-kandidater, Henrik Brändén, är en av de som figurerar med betalningsanmärkningar och det vill jag säga några ord om.

Som representant för Piratpartiet förväntas man vara ett gott föredöme både i och utanför partiet. Det betyder inte bara att man ska sköta partiarbetet ansvarsfullt och väl, utan även andra delar av livet som påverkar hur man själv och partiet uppfattas.

Henrik är en omtyckt pirat som tar sitt partiengagemang på största allvar. Han och jag har talat om detta både före och efter Aftonbladet hörde av sig för någon månad sedan. Han är väl införstådd med min syn på saken, och det ärende som då låg hos Kronofogden är sedan länge ur världen.

Alla människor kan någon gång under livet få problem med ekonomin. Det vore olyckligt om det helt skulle diskvalificera en från politiskt arbete. Jag tror stenhårt på att ge människor en chans att göra om och göra rätt

Och slutligen hoppas jag att denna artikel visar vägen för mer granskning av även Piratpartiets kandidater och av vårt arbete nere i Bryssel under den gångna mandatperioden.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


9 Responses

 1. Martin

  April 7, 2014, 12:04:13

  Att fela är mänskligt brukar man säga och det vore väl tråkigt med politiker som inte är människor =)

 2. JOnas

  April 7, 2014, 12:19:28

  Så man har alltså synat kandidaternas privatekonomi i stället för (till exempel) hur partiet har levt upp till förväntningar och löften. Jag vet inte riktigt om det är det jag känner är relevant inför valet.

  1. Per "wertigon" Ekström

   April 7, 2014, 12:32:13

   Tja, vi vill ju inte ha en ny tobleroneskandal på halsen när PP sitter med egen majoritet 2042 i riksdagen, det vore ju rejält pinsamt…

   Bra att det upptäcks nu när vi inte har så många väljares förtroende liksom. 😉

   Men ja, jag håller med om att man borde göra en rejäl granskning hur partierna har uppfyllt sina vallöften från förra valet, det är högst relevant. PP lär hamna i topp på en sådan lista iaf. :)

 3. Jerker Montelius

  April 7, 2014, 12:46:10

  Tja. Inget jag kommer att förlora sömn över. Ge Henrik Brändén en uppsträckning och en tillsägelse om att betala sina räkningar i tid hädanefter. Sen får det vara bra med det.

 4. Nils Draake

  April 7, 2014, 13:27:03

  Henrik klarar Turingtestet, som första piratpartist.

 5. Lena

  April 7, 2014, 14:12:05

  Jag tyckte du var fantastisk i debatt. Såg reprisen precis. Du sa vad många tycker om hur hat föder mer hat när vi borde söka motsatsen. Tror att du behandlas dåligare för att du är kvinna.
  Jag ser att din politik om dialog provocerar många. FRA-mannens nära vän angriper dig hårt på denna blogg. Jag antar att det har med din kritik av övervakning att göra. Du behövs i debatten om humanism.
  http://monicaantonsson.blogspot.se/2014/04/robert-achberg-har-helt-ratt-nathatarna.html

 6. Daniel Otterholm

  April 7, 2014, 16:21:57

  Håller helt med och Henrik mitt förtroende för både Henrik och Piratpartiet är oförändrat.

 7. Jan-Olof

  April 8, 2014, 11:34:30

  En betalningsanmärkning tycker jag i sig inte är något märkvärdigt. Enligt statistik från kronofogden är det en bra bit över 400 000 svenskar som har skulder.

  PP:s kandidater är normala människor som har eller har haft normala jobb.
  De andra partierna verkar mest ha “framodlade” proffspolitiker som på sin höjd har haft ett prao-jobb på bank och lever i en bubbla där man kan gå ut och på fullaste allvar göra uttalanden om att folk borde ha en årslön undanstoppad som “dra åt helvete pengar”.

  Då är det knappast konstigt att någon av PP:s kandidater har en anmärkning.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *