Pages

Categories

Search

 

Jag pratar hellre med dig än med åtta försoffade partiledare

Jag pratar hellre med dig än med åtta försoffade partiledare

by
May 3, 2014
F1, Politik
8 Comments

I morgon (söndag 4 maj) går Agendas partiledardebatt av stapeln i SVT. Trots att debatten sålts in som viktig inför EU-valet, bland annat ska avhandla europafrågor, och sker bara tre dagar innan röstningen i EU-valet inleds, så har man valt att stänga Piratpartiet ute.

Jag och många andra pirater och politiskt intresserade av diverse olika övertygelser har protesterat mot SVT:s beslut. Tyvärr har SVT valt att stå fast vid sitt beslut. Det är ett märkligt val med tanke på att Piratpartiet fick över 7 % i EU-valet 2009 och har två mandat i Europaparlamentet. Det är också ett val som rimmar illa med SVT:s uppdrag att förmedla opartisk och saklig information.

SVT:s beslut suger, men är samtidigt ett utmärkt tillfälle att visa att Piratpartiet inte låter sig hindras av fyrkantiga beslutsfattare på SVT. Vi har inte tid att tycka synd om oss själva. Vi har ett viktigt uppdrag att slutföra. Och vet ni vad? Jag pratar faktiskt hellre med dig än med åtta försoffade partiledare som verkar trivas med att låta dig tro att EU-valet inte är viktigt.

På söndag kommer åtta partiledare att låsa in sig i tv-huset ute på det folktomma och blåsiga Gärdet för att tala till väljare. En partiledare kommer att öppna alla kanaler och vara där du är och svara på dina frågor. Den partiledaren är jag.

Här kan du prata med mig i morgon!

14:00-17:00 befinner jag mig i Piratpartiets valstuga vid Sergels Torg i Stockholm. Där kommer det att bjudas på politik och kakor. (Japp, we have cookies!) Kom och hälsa på!

18:00-20:00 sitter jag i diverse sociala medier och prata med människor och svara på frågor om allt mellan himmel och jord.

20:00-22:00 kommenterar jag Agendas partiledardebatt via sociala medier och svarar på de frågor som kommer upp i debatten ur ett piratperspektiv.

22:00-22:30 blir det ett eftersnack med mig i sociala medier.

Under kvällen kommer jag naturligtvis inte bara att svara på frågor, utan även ställa relevanta frågor till andra partier och politiker som jag tycker att väljarna borde få ett svar på.

Jag kommer att finnas i de större flöden där debatten diskuteras, men du är varmt välkommen att ställa frågor direkt till mig här:
Twitter: @annatroberg
Facebook: https://www.facebook.com/annatroberg1
Google+: https://plus.google.com/u/0/117702988897242772172
YouTube: https://www.youtube.com/user/annatroberg

Du kan också ställa frågor direkt till partiet här:
Twitter: @piratpartiet
Facebook: https://www.facebook.com/piratpartiet
Google+: https://plus.google.com/u/0/b/102145081044653505672/+piratpartiet

En grupp trevliga och kunniga pirater kommer att finnas till hands att svara på dina frågor.

Det går självklart bra att skicka in frågor i förväg. Jag och resten av partiet kommer att beta av dem i den takt vi hinner.

Du kan kan också hjälpa till!

1. Sprid information om att man kommer att kunna ställa frågor till mig och Piratpartiet på söndag. (Och varje dag faktiskt, men alldeles extra mycket på söndag!)
2. Dela ut flygblad och sätt upp affischer där du bor.
3. Retweeta och dela våra svar, kommentarer och frågor under kvällen.
4. Hjälp till att svara på frågor på Twitter, Facebook och Google+.
5. Skriv insändare om vad Piratpartiet skulle ha sagt om vi fått vara med i debatten.

SVT kommer att använda twittertaggen #dinröst och #agenda. Aftonbladet kör #jagskarösta. Dessutom finns #val2014. Det kommer säkert att tillkomma en specifik tagg för partiledardebatten, men det får vi se då. Viktigast av allt är att ni petar in lite väl använda taggar i det ni skriver.

Det går tyvärr att stänga Piratpartiet ute från ett samtal med en skock partiledare, men det går inte stoppa alla de fantastiska samtal vi varje dag har med människor runt om i landet.
I morgon tar jag fasta på det. Gör det du också!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


8 Responses

 1. Swedebeard

  May 3, 2014, 18:19:52

  Vem sköter “piratsändningen”? – är det G-Hangout eller vad?

  1. Anna Troberg

   May 3, 2014, 19:56:39

   Hej, hej!
   Det blir inte en sändning. Det handlar om att vara så närvarande som möjligt i alla de flöden som redan finns. Annars riskerar vi att skapa något som bara de redan frälsta väljer att ta del av. Vi ska finnas där folk i allmänhet finns och de finns i de twittertaggar som kommer att användas, på Facebook, på G+ i tidningarnas kommentarsfält, etc. :-)

 2. Kloker

  May 4, 2014, 15:19:09

  Hela dagen idag (kl 10, 11, 12 och kl 16) har SVTs Rapport puffat för partiledardebatten. Nyhetspresentatören sade i slutet av varje sändning att “Ikväll är det partiledardebatt i Agenda kl 20.00 inför EU-parlamentsvalet.”

  “INFÖR EU-PARLAMENTSVALET”!? Har inte SVT sagt att debatten inte skulle ha fokus på EU? Finns det andra anledningar att stänga ute Piratpartiet? Då vill jag i så fall veta varför och SVT är skyldiga att ge tittarna det svaret.

 3. essbeck

  May 5, 2014, 17:13:12

  Här är två av frågorna från debatten som PP inte fick vara med om. Även om PP inte fick vara med så finns det ett allmänintresse att veta hur PP ställer sig i dessa frågor. Här är de första frågorna som moderatorerna gav till partiledarna. Skulle ni varit med i studion då skulle ni också fått svara på dessa frågor

  1.

  Under helgen har det kommit dramatiska nyheter från Ukraina, allt fler beskriver nu situationen som ett krig. Rysslands invasion i Ukraina har kastat Europa in i ett nytt läge. Som en direkt följd av situationen i Ukraina vill regeringen satsa 5,5 miljarder kronor mer under de kommande 10 åren. Pengarna skall bland annat gå till 10 nya Jas plan och 2 nya ubåtar.

  Hur ser PP på läget i Ukraina och hur anser PP att Sverige skall satsa på försvaret. Satsas det för mycket pengar eller för lite pengar ?

  2.

  En mycket vanlig syn i Sverige idag är tiggare från Östeuropa, ofta är det Romer från Rumänien vi ser på gator och torg.

  Hur anser PP att Sverige skall hjälpa dessa människor bäst ? Hur skall Sverige förhålla sig till detta ?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *