Pages

Categories

Search

 

Piratpartiet får 3,1% i SKOP:s EU-barometer och nosar KD och C i hälarna i EU-opinionen!

Piratpartiet får 3,1% i SKOP:s EU-barometer och nosar KD och C i hälarna i EU-opinionen!

by
May 5, 2014
F1, P1, Politik
9 Comments

Jag tycker att bilden här ovanför illustrerar Piratpartiet väl. Den föreställer partiets valstuga på Sergels torg före och efter att Super-Nils och ett gäng andra pirater ställde den på rätt köl igen efter att någon valt att välta den. Vi stöter på hinder, men vi tar oss över dem tillsamman.

Efter riksdagsvalet 2010 var det många som spådde Piratpartiets död. De fick fel. 2011, 2012 och 2013 fortsatte olyckskorparna att kraxa, men vi struntade i dem och jobbade envetet vidare både i Bryssel och här hemma i Sverige. Allt detta hårda arbete har resulterat i en diger meritlista från Bryssel. Här kan du läsa den korta och den långa versionen.

På hemmaplan har arbetet resulterat i att Piratpartiet tagit ett ordentligt grepp om integritetsdebatten och drivit den vidare när ingen annan gjort det. Vi har breddat vår politiska plattform ordentligt och tagit fram ett bra EU-valsmanifest. Vi har strukturerat upp partiet och förberett oss på massor av olika sätt inför supervalåret 2014. Och vet ni vad? Nu börjar det röra på sig.

I dag kom SKOP:s EU-barometer för maj månad. Så här anger de som tänker rösta att de kommer att rösta:

S – 32,6 %
M – 20 %
MP – 12,8 %
FP – 9,2 %
V – 5,9 %
SD – 5,2 %
KD – 4,7 %
C – 4,1 %
PP – 3,1 %
Övriga – 2,4 (Varav F! 1,6 %)

För Piratpartiet innebär detta en uppgång med 0,7 % sedan SKOP:s senaste EU-barometer som publicerades i februari. För KD och C innebär det att vi nosar dem i hälarna.

Mycket arbete kvarstår naturligtvis. 3,1% betyder inte att vi kan lägga oss på sofflocket. Pirater trivs inte på sofflocket. Det visade vi 2009 när vi lockade fler förstagångsväljare än någon annan och det ska vi visa 2014.

När Piratpartiet exkluderas från partiledardebatter i SVT, så hittar vi andra vägar. När folk vandaliserar Piratpartiets valstuga, så tar vi det mer ro och fixar det tillsammans. Pirater är som bäst när det verkligen gäller! :-)

hund

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


9 Responses

 1. Per "wertigon" Ekström

  May 5, 2014, 15:35:50

  3.1 – mindre än jag hoppades på men fortfarande ett bra resultat. Hoppas på att åtminstonde Christian kommer in nu… :)

 2. sven svensson

  May 6, 2014, 17:06:36

  Trist att det händer sådana här saker gentemot partier, oavsett vem som gör vad till vilket parti.

  Eller skall det vara fritt fram att “störa” “de andra”?

  Känns som om någon förlorat debatten då detta händer . . .

 3. Jonas

  May 9, 2014, 18:44:14

  First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

  – Mahatma Gandhi

  Jag tror att vi har tagit nästan alla steg nu, vi har bara sista steget kvar….så nu går vi i väg och vinner det här…så att vi får dem att sätta champagnen i vrångstrupen på valvakan.
  (p.s jag tror inte att det var oss han snackade om…men jag är pirat så jag …kopierade lite)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *