Pages

Categories

Search

 

Tassarna i taket – nu är det snart val!

Tassarna i taket – nu är det snart val!

by
July 8, 2014
Politik
33 Comments

Vi som lever stora delar av våra liv på nätet har mycket gemensamt med de gamla egyptierna. Vi skriver på väggar och dyrkar katter. Katter har visat sig ha god förmåga att förmedla känslor – bra och dåliga – över det gap som ofta uppstår mellan de digitala och de analoga delarna av människors liv. Det är en magisk förmåga som vi som parti ofta gått bet på. Därför tar vi i den centrala riksdagskampanjen hjälp av dessa lurviga kommunikationsexperter.

Kampanjen är resultatet av många och långa samtal med aktivister, väljare och professionella pr- och kampanjmakare. Dessa samtal har resulterat i en kaxig och visionär kampanj som ställer relevanta frågor om framtiden som de andra partierna inte förstår att man måste ställa. Vi är ett parti som förstår att hantera de etiska och sociala frågor som kommer i den tekniska utvecklingens kölvatten utan att för den skull glömma bort människan eller vara rädda för tekniken.

Piratpartiet ska locka till skratt och provocera till eftertanke. Fnissar du till när du ser kampanjmaterialet? Bra! Känner du dig provocerad? Bra! Det är precis vad vi vill. Piratpartiet ska inte fega ur och välja intetsägande mellanmjölkskommunikation som inte fastnar och sprids vidare mellan människor. Vi vill att folk ska snacka om oss. Det är snack – positivt och negativt – som genererar intresse, media och i slutänden röster.

FB_3

Här kommer en övergripande genomgång av våra mål, de utmaningar vi har och några av de verktyg vi har för att tackla det hela.

Piratpartiets mål inför höstens val är …

 • att få mandat i några av de kommuner och landsting som vi går till val i.
 • att få 1 % och därmed få valsedlar upptryckta och utburna till omkring 5 000 vallokaler i nästa val.
 • att få 2,6 % och börja få partistöd.

Piratpartiet vill in i riksdagen. Det kanske sker nu, det kanske sker om fyra år, men det kommer att ske. Vart och ett av dessa delmål bidrar till att helt oavsett trygga partiets möjlighet att vara en blåslampa i häcken på de andra partierna i fyra år till. Läs mer om detta här.

Därför ska vi ta itu med de fördomar som sänkte oss i EU-valet.

Vi ska vara stolta över den politiska utveckling och mognad vi som parti. Vi ska inte böja rygg. Vi ska bemöta de fem centrala fördomarna om oss:

 • Fördom 1: Piratpartiet är ett enfrågeparti
 • Fördom 2: Piratpartiet är ett internetparti.
 • Fördom 3: Fildelning är allt.
 • Fördom 4: Piratpartiet är ett misogynt gubbparti.
 • Fördom 5: Piratpartiet är som Sverigedemokraterna.

Dessa fördomar är våra ständiga följeslagare. De tynger ner oss. De står som en tegelvägg mellan oss och potentiella väljare. Därför ska vi inte fega ur och falla tillbaka i gamla hjulspår och bete oss som om rättigheter bara är viktiga på nätet. Vi ska kontinuerligt omsätta vårt djupa engagemang för människors rättigheter till konkret politik som är relevant för människor oavsett var de råkar befinna sig.

Det är min trevliga plikt att få hålla i släggan. Nu kommer väggen att ryka. Vi ska inte välja mellan gamla kärnfrågor och för oss nya politiska områden. Vi ska visa att vi är fullt kapabla att prata om både och på ett tillgängligt sätt som visar vägen till en positiv framtid. Äntligen kommer fler människor att genom våra utspel, debattartiklar och kampanjer få möjligheten att upptäcka hur mycket bra Piratpartiet har att erbjuda dem. Läs mer om detta här.

FB_2

valmanifest

Till vår hjälp har vi ett awesome valmanifest …

Styrelsen har klubbat igenom ett valmanifest grundat på de riktlinjer medlemsmötet stakade ut. Det innehåller självklart våra traditionella kärnfrågor: integritet kultur och kunskap. Det innehåller dessutom några av de politiska områden vi de senaste åren inkorporerat i vår politiska plattform: jobb, social trygghet, jämställdhet och likabehandling, migration och integration, vård och omsorg, miljö, utrikespolitik och försvar. Ladda hem valmanifestet.

… en lika awesome central valkampanj …

presentation

EU-valskampanjen fick generellt mycket bra betyg i media. Den kritik som lyftes fram handlade om att man förväntat sig något kaxigare och roligare från Piratpartiet. Den feedback vi fått från enskilda medlemmar och från Ung Pirats styrelse pekar åt samma håll. Man efterlyste en kaxig kampanj med positiva framtidsvisioner.

Flera aktivister har också bidragit med bra praktisk feedback. Några har till exempel bett om ljusare bakgrund på affischerna så att texten syns bättre. Man har också efterfrågat bättre information om hur kampanjmaterialet ska användas och information som gör det lätt att ta fram lokalt kampanjmaterial. Vi har tagit till oss av alla dessa synpunkter och tagit fram en riksdagskampanj som är just kaxigare, roligare och som levererar positiva framtidsvisioner.

I den allmänna presentationen av kampanjen hittar du information om hur affischer, flygblad och folder ser ut. Du hittar också förslag på hur man kan resonera kring kampanjens olika delar när man möter väljare. Och sist, men inte minst, finns det en kort manual för hur de olika delarna av kampanjen ska användas. Ladda hem presentationen/manualen.

… och praktisk hjälp till de lokala valkampanjerna.

grafiskpp

De lokala organisationer som ställer upp i val fick för cirka en månad sedan information om hur de kan få hjälp att ta fram lokalt kampanjmaterial. Om någon missat det, så finns den informationen här.

För de som själva vill ta fram original finns det ett paket med diverse mallar, loggor och annat att ladda hem. Ladda hem paketet här.

Till hjälp finns även en utförlig grafisk profil för kampanjen. Ladda hem den grafiska profilen.

Vi har digitalt kampanjmaterial …

En kampanj är inte bara en hög tryckta affischer och flygblad. Den är en tanke som kan materialisera sig i många olika former. Vi kommer löpande att komplettera det tryckta materialet med dagsfärskt digitalt material.

Här och nu kan du redan ladda hem diverse Facebook-pynt. Ladda hem pynt här.

Vi jobbar också på en rejäl uppfräschning av hemsidan, som kommer att göra det lättare för besökare att hitta relevant information.

… och lokalt aktivist- och kampanjstöd.

Oavsett hur mycket info man får mejlat till sig, så kan det ibland kännas svårt att veta var man ska börja. Ett mycket bra ställe att börja är att ta kontakt med Annika Suikki. Hon arbetar med lokalt aktivist- och kampanjstöd och svarar mer än gärna på dina frågor. Mejla Annika på annika.suikki@piratpartiet.se.

Om du har funderingar kring hur man hanterar lokal media, skriver pressmeddelanden, insändare och och annat, så kan du ta kontakt med Torbjörn Wester. Mejla honom på torbjorn.wester@piratpartiet.se eller ring på 076-314 99 82.

FB_4

Några viktiga hållpunkter

Tusen saker ska klaffa under en valkampanj, men här är några hållpunkter som kan vara bra att hålla i huvudet.

Det tryckta kampanjmaterialet levereras från tryckeriet den sista veckan i juli. Kort därefter kommer det att gå att beställa det från Piratshoppen. I samband med detta kommer även det lokala valmaterial som redan beställts att levereras.

I månadsskiftet juli/augusti deltar Piratpartiet i Stockholm Pride. Jag kommer att delta i den partiledardebatt som man traditionsenligt brukar hålla under valår.

Eftersom vi i detta val själva måste distribuera valsedlar, så kommer det i början av augusti att vara möjligt att boka in sig som valsedelsdistributör i sitt närområde. Information kommer att skickas ut om detta.

Under augusti månad kommer jag att åka ut och kampanja i en rad olika städer runt om i landet. Information om detta kommer att skickas ut inom kort.

Och med det ska jag nu valpimpa min blogg. Gör det du med. :-)

FB_

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


33 Responses

 1. Tony Stohne

  July 8, 2014, 12:08:55

  Somliga av länkarna till Facebook-huvuden pekar på de små bilderna i stället för de riktiga. Det är inget stort problem,men aningens opraktiskt. I övrigt gillar jag det material jag har hunnit titta på.

  //Tony

  1. Anna Troberg

   July 8, 2014, 15:14:17

   Tack Tony! Och nu är det fixat. :-)

 2. Christer

  July 8, 2014, 14:08:12

  Åsm! Det här blir nog bra!

 3. Johan

  July 8, 2014, 14:23:57

  Katter i all ära, men vem blir provocerad av katter? Det är ju det mest oförargliga som finns, ligger och sover hela dagarna. Sen måste jag fråga om den här kampanjen planerades redan för ett år sedan, eller är det bara ren upprepning?

  .@midmus Vad vore väl nätet utan katter? Vi är ju som de gamla egyptierna i dag. Vi skriver på väggar och dyrkar katter. 😉 #piratpartiet— Anna Troberg (@annatroberg) June 26, 2013

  1. Anna Troberg

   July 8, 2014, 15:16:11

   Hej Johan!
   Uppenbarligen blir en del provocerade. Och en del tycker det är urkul. Den feedback jag fått rymmer både och och det är jättebra. Vi vill inte ha en kampanj som alla tycker lite jämntjockt om. Det är nämligen ett tecken på att ingen bryr sig speciellt och inte kommer att prata om den. Så, blandad kompott är det bästa, för då väcks samtal. :-)

   1. Johan

    July 9, 2014, 07:34:14

    Ja Anna, jag har uppmärksammat att en hel del personer inom partiet blivit ganska provocerade. Många tycker säkert det är “urkul” också. Lite osäker på om det är det slags provocerande som kampanjen är tänkt att uppbringa dock, är det inte andra än kärnväljarna som ska provoceras? Det är dem jag är lite mer tveksam till att detta uppbringar mer än en axelryckning hos.

    1. Anna Troberg

     July 9, 2014, 09:04:52

     Fast där har vi ett litet damned if you do and damned if you don’t-scenario. Folk vill ha en otraditionell kampanj som sticker ut. De får en och då tycker de att de känns besvärligt för tänk om folk tycker vi är konstiga.

     MÅNGA har sagt att de ville ha en okonventionell kampanj. Alla har så klart olika tankar om exakt vad det är, men jag tror att vi skulle skjuta oss i benet om vi försökte kompromissa ihop något som alla gillar. Då skulle vi nämligen också få något som skulle mötas med ett: “Jaha, det var ju fint.” och ingenting mer. Poängen med att göra någon okonventionellt är att folk ska reagera starkt – positivt eller negativt. Därför har vi valt att ta fasta på de många önskemålen om något okonventionellt, snarare än på individuella detaljönskemål.

     1. Johan

      July 9, 2014, 09:45:49

      Jag kan hålla med dig om att det är en otraditionell kampanj så till vida att du troligtvis inte skulle se något mer etablerat parti använda kattungar på sina affischer. Men vad associerar man kattungar med? De är mjuka, söta, gulliga, gosiga. Är det attribut som skriker edgy och provocerande?

      Hela tanken känns lite som ett klassisk inhouse-skämt, som fungerar jättebra på de som redan är invigda, men inte alls på resten. Men fokus kanske ligger på de som är invigda men som ändå inte röstar på PP, så på det sättet kan du ha en poäng. Någonstans känner jag ändå att någon glömde göra en kill your darlings.

      1. Anna Troberg

       July 9, 2014, 12:35:13

       Fair enough. Alla gillar olika. Mer intressant är egentligen detta: Hur skulle du ha utformat en kampanj enligt de premisser vi hade? Kontroversiellt, signalera att vi har en tämligen komplett politisk plattform, samt ta upp kärnfrågor, framtidspositivt, etc?

       Vi plockar gärna med oss kul idéer för framtiden. :-)

       1. Johan

        July 9, 2014, 15:25:55

        Det är bara kinderägg som kan innehålla allt samtidigt, annars får man nog välja lite striktare. Men några förslag ur luften:

        En riff på Apples 1984 reklam, med en PPare som slänger en hammare in i övervakningsapparaten, med rasifierade/hbtqare i slavpubliken.

        Terroristtema, bomber och granater. “Det är inte terroristerna vi behöver vara rädda för, det är politikerna”.

        Alltså, jag förstår tanken att vara seriösa och positiva, jättebra tanke men det rimmar ganska illa med att vara provokativa och att synas. Då behöver vi nog offra lite heliga kor och ta nya tag. Folk blir provocerade av våld, sex, religion, invandring, etc. Inte av kattungar.

      2. Scary Devil Monastery

       July 11, 2014, 09:51:34

       “Men vad associerar man kattungar med? De är mjuka, söta, gulliga, gosiga. Är det attribut som skriker edgy och provocerande?”

       I dagsläget tror jag att det sista folk vill ha är “edgy” och “provokation”. Det har vi fått tillräckligt mycket av från Beatrice ask, Jimmie Åkesson, Batong-Pehrson och Reinfeldt.

       Det som helt saknas i svensk politik? Medkänsla. En förståelse för vad som händer i verkliga livet. En förståelse för trender. Möjligheten att tala med alla delar av befolkningen på samma plan.

       När Anna, Christian, Emma, Amelia eller Rick talar framgår det rätt klart att vi har personer i ledningen som har lagt ned både tid och möda på att sätta sig in i komplexa problem. Det som kan ha saknats är att vi varit dåliga att påpeka, på ett sätt som väljare kan upptäcka, att vi har dessa tankar givet dagens teknologi, samhälle och kultur.

       I stället som när man betraktar M, FP och S exempelvis, att man lyckats missa fenomenet internet/IT eller avskriva det som en tillfällig fluga.

       Visst, våra belackare kommer försöka förlöjliga oss, men det gör de oavsett vad vi hade kört med för valaffischer.

       Är det en sak jag är övertygad om så är det att den enda möjliga anledningen till att PP inte förr eller senare blir ett riksdagsparti skulle vara om de etablerade partierna till fullo inser hur viktigt internet har blivit för mänskligheten. Och tar sig an stora delar av vårt partiprogram.

       Det kan vara nästa mandat, eller nästa igen. Men oavsett om det blir 2014, 2018, 2022 eller 2026 så kommer svensk politik att bli tvungen ta till sig ett parti som i sina kärnfrågor behandlar den världsomvälvande utveckling som masskommunikationsmedia i var mans hand innebär.

       Kattbilder? Jo, de provocerar. Jag ser fram emot hur fossiler i S och M kommer att ställa sig och inför öppen kamera göra sig omöjliga hos väljarkåren segment 18-24 som dagens yrkespolitiker förstår sig på lika litet som de förstår strängteori.

 4. Johan

  July 8, 2014, 14:25:39

 5. Staffan

  July 8, 2014, 16:06:57

  Ska det verkligen vara: Anna Troberg är författare, före detta bokförlagschef och partiledare för Piratpartiet.

  För att undvika missförstånd (även om vi alla här vet vad du är) tycker jag det bör vara: Anna Troberg är författare, partiledare för Piratpartiet och före detta bokförlagschef.

 6. Gustav Lundin

  July 8, 2014, 19:16:17

  När jag ser detta blir jag lite stressad, inte för att det är dåligt utan för att det faktiskt saknas en oerhört viktig komponent. Titta på Socialdemokraterna eller Alliansen på Twitter, vad har dem där? Infografik. Korta, men ändå informationsrika bilder med diagram och texter. Bilderna sprids med taggar såsom #svpol och helt egna som partierna själva hittar på. Har partiledningen planerat för sådana kampanjer på Twitter och Facebook? Jag tror kreti och pleti på gatan inte röstar på ett parti som syns på en valaffisch med katter, utan att först ta reda på mer om det partiet – och därför är de digitala plattformarna så oerhört viktiga och infografik en naturlig del i detta. Där kan det gärna framgå tydligare vad Piratpartiet står för och hur man vill omsätta visionerna i praktisk politik. Vad är Piratpartiets svar på Alliansens #sverigebygget exempelvis? Tack för mig.

 7. Scary Devil Monastery

  July 9, 2014, 09:04:06

  Har visat det för cheferna där hemma. De jamade fram vad jag tror var ett “OK”.

  Snyggt jobbat, Anna & alla.

 8. TTime

  July 11, 2014, 13:49:25

  Jag hade redan stängt av datorn, dragit på mig shortsen, knutit skorna och gjort mig redo att ge mig ut och bara njuta av solen, men jag tvekade, trampade lite av och an. Det gick inte att lämna lägenheten utan att skriva följande kommentar:

  Katter på PP:s valaffischer är fullständigt genialiskt!

 9. Mask

  July 11, 2014, 21:55:12

  Dumheter, det var “fördom” 1-4 som då var sanning som fick in er i euparlamentet. Det var upplösandet av dem och ditt flummiga ledarskap som fick ut er därifrån nu. Du borde avgå och lämna plats åt någon mer extrem.

  1. Anna Troberg

   July 14, 2014, 07:28:52

   Hej Mask!
   tja, fast man är en dålig analytiker om man tror att ingenting förändras här i världen. Det som fungerade för fem år sedan fungerar inte nödvändigtvis nu av en rad skäl.

   Och det där med att uppfattas ett misogynt gubbparti har aldrig varit en hit. Det har legat PP i fatet sedan dag ett.

   Vad det gäller “extrem”, så är allt relativt. Om du skulle föredra en partiledare som drar igång kurser i molotovcoctail-tillverkling, så är jag naturligtvis inte rätt person för just dig.

   1. Mask

    July 14, 2014, 21:41:04

    Kommentaren hamnade på fel ställe, se nedan.

 10. Mask

  July 14, 2014, 21:40:16

  Inte nödvändigtvis, men eftersom det nya inte fungerar alls så kanske du/ni borde ta en funderare på om ni verkligen skulle minska mer genom att backa.

  Nja, det är möjligt, men att bland annat aktivt förorda rättsosäkerhet för män till förmån för kvinnor är ingen hit när partiet mestadeles består av män.

  Nej, inte extrem på det sättet, det skulle jag inte föredra, men jag vill absolut att ledaren ska tycka att sådana kurser inte ska vara olagliga. Jag menar extrem som i att kanse vilja avskaffa registreringsnummer på bilar och personnummer, eller liknande kontroversiella åsikter.

  1. Anna Troberg

   July 15, 2014, 11:13:24

   Hej Mask,
   grejen är att vi aldrig testat hur långt breddningen kan bära oss. I EU-valet pushades tyvärr nästan ingen breddning alls, då dessa fördomar om oss som enfrågeparti, internetparti etc upprepades som ett mantra av våra kandidater och av andra. Jag tycker att det är synd. Jag är nämligen övertygad om att vi nått längre om vi inte hade agerat som om ingenting hänt på fem år.

   Vad det gäller rättsosäkerhet för män, så dillar du. Jag har aldrig förordat rättsosäkerhet för någon. Jag har förordat system som fungerar bättre för alla. Så, om du vill hålla den nivån, så får du gå och hålla den någon annanstans.

   Vad det gäller att vara kontroversiell, så är de exempel du ger inte speciellt kontroversiella. Vet du vad det mest kontroversiella man kan säga om man ska döma efter de reaktioner jag får när jag säger olika saker? Att även kvinnor behövs i Piratpartiet. Det gör att man överöses med en massa trams från människor som uppenbarligen inte tror sig vara flygfärdiga för ett samhälle där alla kön har samma rättigheter och möjligheter. Eller att hiv-smittade ska slippa informationsplikten. Då går folk bananas. Så, vill du ha uppmärksamhet, så är det den vägen du ska gå.

   1. Mask

    July 15, 2014, 14:46:25

    Folk som förut röstat på er har internet och har själva kunnat se er breddning. Du och andra har skrytit med den på era bloggar länge. Breddningen har burit er en bra bit neråt. Vill ni prova att bredda er mer, för att verifiera att resten av kurvan fortsätter nedåt, och inte otroligt vänder upp igen?

    Samtyckeslagen är rättsosäkerhet för män och ingenting annat.

    Om de inte är kontroversiella, varför driver inte PP dem? Varför är det inte skit detsamma vilket kön piraterna har så länge de gör sitt jobb bra? Och varför i helvete tycker du att hiv-smittade ska slippa informationsplikten? Att medvetet ha sex utan skydd med HIV är ju i princip mordförsök/grov misshandel. Varför vill du att det ska vara lagligt? Är det konstigt att det är kontroversiellt? Så fort det gäller sex flyger visst “så länge det inte skadar andra” ut genom fönsteret.

 11. Anna Troberg

  July 17, 2014, 10:08:06

  Hej Mask,
  du har åsikter som du inte bygger under med fakta. PP:s ras skedde mellan EU:valet 2009 och riksdagsvalet 2010. Därifrån har det gått uppåt, om än för långsamt för min smak.

  Breddningen är v ad medlemsmötet har beslutat. Har du problem med den, så ska du inte skälla på mig, utan engagera dig i medlemsmötena om du är medlem.

  Jag är inte för en samtyckeslag. Jag är för någon form av “vårdslös eller oaktsam våldtäkt”. Det kan du läsa om här: http://www.annatroberg.se/2014/06/17/sex-med-andra-ar-faktiskt-inte-en-mansklig-rattighet/ (Dagens lag är btw inte speciellt trygg den heller, speciellt inte för kvinnor. Man, du verkar inte ha så mycket till övers för oss, så det kanske inte spelar någon roll för just dig. För många av oss andra spelar det ddock roll.)

  Ett framtidsparti som framstår som ett parti som bara representerar den ena delen av mänskligheten är dömt att misslyckas. Att bara bry sig om den ena halvan av mänskligheten är nämligen någonting som hör till historien, inte till framtiden.

  Vart fick du idén om att man ska springa runt och ha oskyddad sex med folk om man har hiv? Faktum är att de allra flesta som har hiv är mycket noga med att skydda sig och med att upplysa sin partner om sin smitta. De som inte gör det struntar i om det finns en informationsplikt eller ej. Fakta är också detta: I dag smittar behandlad hiv nästan inte alls. Smittan sprids främst av folk som inte vet om att de bär smittan. Så, det bästa är att så många som möjligt får veta att de är smittade och börjar behandlas. I dag gör dock informationsplikten att många låter bli att testa sig. Kort sagt, informationsplikten bidrar till spridning och stigmatisering.

  1. Nisse

   July 29, 2014, 18:43:20

   Haha AT lever verkligen i sin egen fantasibubbla. Att jämföra Eu-val09 och riksdagaval10 är ju bara trams eftersom det är två olika val. Jämför istället Eu-val09 med Eu-val14 och riksdagsval10 med riksdagsval 14. Där är ju nedgången odiskuterbar, men det är väl för mycket att förvänta sig att du ska våga erkänna det eller ta ansvar för det. Hur blir det efter nästa val när ni får under förra riksdagsvalets resultat? Avgår du då och inser att loppet är kört för din politik eller ska du envetet fortsätta leva i din bubbla, springa på HBTQ-evenemang för partipengar och vägra ta ditt ansvar?

   1. Anna Troberg

    July 29, 2014, 20:08:33

    Hej Nisse!
    Jag tror bestämt att du lever i en fantasibubbla. Du verkar ha missat att medlemsmötet OCH styrelsen givit ledningen riktlinjer om att vi SKA vara med på Pride. Så, ja, jag är på Pride. Jag är där för att mina arbetsgivare har sagt att jag ska vara där. Det faktum att jag också är där för att jag tycker det är skitviktigt torde vara sekundärt om man bygger sin argumentation på falsariet att jag “springer på Pride för partipengar” som om jag rövat pengarna av partiet.

    1. Nisse

     July 29, 2014, 20:30:29

     Vem sa att jag syftade på pride? Det är ett exempel, ja, men min poäng är att det är i dessa sammanhang du ständigt väljer att befinna dig och det är denna målgrupp som du ständigt uppvaktar och betjänar. Det var ju samma visa i Almedalen och hela ditt ordförandeskap har ju habdlat om att aktivera sig i liknande forum för HBTQ. Ett sammanträffande? Tror jag knappast. Du väljer att engagera dig i och driva partiet åt den riktning där du kan hålla på ned det du brinner för, är väl bara att erkänna? Dessutom får du gärna bemöta det jag frågade dig om valet och hur du resonerar kring utgången, om du nu inte vill agera floskelpolitiker och ge mig det gamla “jag kommenterar valet förrän det är klart”-uttalandet.

     1. Anna Troberg

      July 29, 2014, 20:35:46

      Jaha, men då har du ju ännu mer fel. Jag har skrivit snart 2000 bloggposter. Jag skulle tippa på att knappt 50 av dem har hbtq som övergripande tema. Om ens det faktiskt. Jag har fått ca 150 debattartiklar publicerade. Färre än tio handlar specifikt om hbtq-frågor. Resten handlar om integritet, FRA, DLD, nätfrihet, yttrandefrihet, offentlighetsprincipen osv. Jag har varit med i tv och radio otaliga gånger. Jag kan inte minnas att någon av gångerna handlat om hbtq-frågor. (Trist.) Av alla tidningsintervjuer jag gjort, så har färre än fem handlat om hbtq. Av alla debatter, seminarier och föreläsningar jag gjort genom åren, så har exakt två handlat specifikt om hbtq-frågor.

      Kort sagt, om det upprör dig och ter sig som att ALLT fokus hamnat på hbtq-frågor, så får du ta och snap out of it och kolla dina fakta bättre.

      1. Nisse

       July 29, 2014, 22:23:31

       Nu är det ju inte så att jag kan bemöta huruvida det du säger är rätt eller fel. Jag kan bara tala för egen del och för många av de reaktioner jag har kunnat läsa och lyssna till där temat varit det samma. Man har gett sitt stöd åt PP tidigare men nu upplevs partiet inte vara något annat än Mp 2.0. Och detta beror på att de gånger partiet får utrymme så handlar det om HBTQ. Att sedan även propagera för öppna gränser och okontrollerad invandring är ju också en stor förändring från vad partiet från början stod för. Har du själv funderat kring om katastrofvalet berott på dessa faktorer?

       1. Anna Troberg

        July 30, 2014, 04:31:10

        Nu har du fel igen. När PP syns handlar det, som jag bevisat här ovanför, inte speciellt ofta om hbtq-frågor. Det är i ditt huvud det är så. I världen utanför ditt huvud går folk fortfarande runt och tror att vi mest tänker på fildelning hela dagarna.

        Men, hur som helst så var det ju bra att du avslöjade att du inte bara har problem med hbtq-personer, utan även med människor från andra länder som kommer till Sverige. Det finns ett annat parti som tycker precis som du. Jag föreslår att du går och socialiserar dig med dem. Det skulle antagligen göra dig mindre frustrerad än vad du blir av att stångas med ett parti som på grundläggande mänskliga plan inte tycker som du.

        1. Nisse

         July 30, 2014, 07:48:34

         Försök inte bemöta mig med billiga floskler, tack. Anser du att man har ett problem mes människor från andra länder bara för man inte vill ha öppna gränser och okontrollerad invandring? Eller att man är emot hbtq personer bara för att man inte vill tillåta adoption eller gratis könsbyten? Jag trodde du var en vuxen kvinna men du verkar se allt svart eller vitt som ett litet barn. Så säg mig, du swr ingen koppling mellan partiets breddning och katasteofvalet? Ska du eller ska du inte ta ditt ansvar och avgå om det upprepas i höst?

         1. Anna Troberg

          July 30, 2014, 09:05:45

          Håll i dig. Du bör kanske till och med sätta dig ner. Men, om man är helt anal med landgränser och vem som får kliva över dem, om man tycker att vissaq ska förvägras möjligheten att bilda familj grundat på inget annat än vilka de råkar vara eller att människor ska vägras nödvändig medicinsk behandling… Tja, då har man uppenbarligen någon jäkligt knepig hangup på de här sakerna. Man är tämligen inskränkt, brister i empati och tycker uppenbarligen inte att individens frihet är så viktig om individen inte är en själv.

          Jag tar mitt ansvar genom att jobba så som medlemmarna och styrelsen har bestämt. Jag är missnöjd med att vi framstod som föråldrade och stagnerade i EU-valrörelsen. Därför är jag glad över att direktiven inför höstens val ser annorlunda ut och jobbar därefter.

          1. Nisse

           July 30, 2014, 09:55:32

           Man kan inte bygga politik på empati. Skulle man göra det skulle man snabbt inse att det är omöjligt eftersom alla politiska beslut har någon förlorare. Politik handlar om att våga göra prioriteringar TROTS att det kan vara svårt och oempatiskt. Den som fattar sina beslut baserat på enskilda fall och genom hjärtat är principlös och oansvarafull vilket kanske fungerar om man är ett litet opositionsparti utanför riksdagen men det blir svårt att få mer trovärdighet än hos de närmaste nickedockorna du omger dig med. Med ditt resonemang, om du nu är för öppna gränser, så undergräver du hela den svenska välfördsstaten och öppnar dessutom Sverige för okongrollerad kriminalitet. Men du kanske inte gillar polisen ändå, vad vet jag? Och när det gäller nödvändiga mediciner sår det ju faktiskt på det viset att världen är kraftigt överbefolkad mest på grund av det höga barnafödandet i tredje världen. Jag som tycker att miljön är viktig anser att det snarare behöver födas färre barn där och på så vis är det knappast hållbart att alla sjuka som kommer utanför Sverige ska hållas vid liv med svenska skattepengar. Det är varken ekonomiskt, miljövänligt eller långsiktigt humant.

           Men om denna politik innebär ännu en katastrof, kommer du ta ditt ansvar då och avgå?

              
 12. Antimon555

  September 2, 2014, 17:09:10

  Jag har publicerat ett blogginlägg som handlar om denna valkampanj, och länkar hit.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *