Pages

Categories

Search

 

Pride Park har har öppnat och homofoberna är lite kinkiga

Pride Park har har öppnat och homofoberna är lite kinkiga

by
July 30, 2014
F1, Mångfald, Politik
38 Comments

Pride rullar vidare och det är dags att belöna ännu en homofob med ett öppet svar här på bloggen. Men först påminner jag om tidigare delar i serien:

“Pride är homofobernas julafton och här kommer min julklapp.” (Även kallad “öldissningen” i QX.)
“Pride är i full swing och homofoberna rockar loss i mejlkorgen.”

Dagens homofob är missnöjd med att Piratpartiet i dag presenterade “Regnbågen börjar här: 7 punkter för en bättre värld för hbtq-personer.” Missnöjd kan man ju vara på olika sätt. Jag skulle kanske ha valt en annan väg, men det är ju jag det.

Spänn fast er, nu blir det åka av:

Jag är BESVIKEN på Pirat Partiet! Avgå! INGEN vill ha dig. INGEN röstar på ett parti som tycker det är fritt fram att sprida BÖGpest och tvinga pojkar att bli flickor. Du hånar normala värderingar.

Sluta köra ner ditt sexliv i halsen på en. Du är för en så kallad parti ledare. Jag vill inte tänka på att du slickar fitta. Så jävla ÄCKLIGT!!! Man är fan inte homofob för att man inte vill gå på ANALsexfestival. Man är NORMAL. Man får ju inte vara hetero längre i det här landet. Lycka till när alla massinvandrade muslimer kommer och tar hand om dig. Då kommer du att få ANALsex i alla hål.

Vojne… Här kommer mitt svar:

Hej!
Jag är besviken på dig. Inte ens ett litet “Hej!” innan du sätter igång? How rude!

“INGEN röstar på ett parti som tycker det är fritt fram att sprida BÖGpest och vill tvinga pojkar att bli flickor. Du hånar normala värderingar.”
“Bögpest” är inte bara ett uselt och kränkande ordval. Det är dessutom fel. Hiv är inte pest och drabbar inte bara bögar. Så, kådis på, om du mot förmodan skulle ha lyckats charma till dig intimt sällskap med ditt trevliga sätt.

Piratpartiet vill ta bort informationsplikten för hiv-smittade för att det är en föråldrad lag som stjälper mer än hjälper. Folk smittar när de inte vet att de är smittade. Om folk testar sig och visar sig vara hiv-positiva, så får de modern medicinering som gör smittrisken minimal. (Källa: Smittskyddsinstitutet.)

Och btw, vem försöker tvinga pojkar att bli flickor? Jag känner ingen som vill det. Gör du? Skicka dem till mig i så fall, så kan jag tala dem tillrätta.

Det är för övrigt inte speciellt vanligt att anno 2014 tycka att hbtq-personer är läskiga. Man skulle kunna säga att det är lite onormalt. Det är också en kvarleva från gångna tider när man inte var speciellt upplyst.

“Sluta köra ner ditt sexliv i halsen på en. Du är för en så kallad parti ledare. Jag vill inte tänka på att du slickar fitta. Så jävla ÄCKLIGT!!!”
Oj! Har mitt sexliv slunkit ner där? Borde jag inte ha märkt det? Om du håller tyst och stänger munnen så minskar risken för att främmande föremål letar sig in där.

Om du inte vill tänka på mig i sexuella situationer, så föreslår jag att du helt enkelt låter bli. Jag tänker verkligen inte ha händerna på täcket som en gammal nucka för din skull.

“Man är fan inte homofob för att man inte vill gå på ANALsexfestival. Man är NORMAL. Man får ju inte vara hetero längre i det här landet.”
Öhm, jo? Det går alldeles utmärkt att vara hetero i det här landet. Vad hindrar dig förutom ditt trevliga sätt?

Var är det analsexfestival? Jag sitter och skriver det här mitt inne på Pride-området och jag ser inte analsex någonstans. Jag ser folk som dansar, dricker öl och pratar med varandra. Och helt oavsett det, folk får väl ha sex hur de vill så länge alla inblandade är med på det hela.

“Lycka till när alla massinvandrade muslimer kommer och tar hand om dig. Då kommer du att få ANALsex i alla hål.”
Jag har bra självkänsla och gott självförtroende, men inte ens jag inbillar mig att alla muslimer går runt och trånar efter mig. Dessutom kan jag ta hand om mig själv.

Sist, men inte minst, så känner jag att jag måste folkbilda lite om den mänskliga anatomin. Det är fysiskt omöjligt att “få analsex i alla hål”. Det är nämligen bara ett hål som är analen. Övriga hål är det inte.

Vänliga hälsningar,
Anna

PS. Du borde köpa ett nytt tangentbord. Du verkar ha något vajsing med tangentbordet. CAPS LOCK verkar strula. Teknikmagasinet har schysta tangentbord för en överkomlig peng.

Stay tuned. Mer kommer. 😉

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


38 Responses

 1. Rikard Elfgren

  July 30, 2014, 23:52:43

  Som vanligt är det tummen upp, även om jag inte alltid tar mig tid att skriva det.
  Carry on, keep up the good work eller hur det nu är jänkarna uttrycker sig 😉

 2. Levi Short

  July 31, 2014, 00:10:03

  Man ska vara NORMAL i det här samhället! Usch tänk vad hemskt det är med människor som är sig själva och inte ställer sig inom 50-talets ramar och värderingar!

  Vilken stackare alltså. Får verkligen intrycket av någon som lever ett grått och trist liv när jag läser det här.

  Underbart skrivet Anna! Är så glad att det finns en partiledare och ett parti som verkligen vågar tala ut om sin politik för mänskliga rättigheter och lika värde! Guld!

 3. Johan Rånge

  July 31, 2014, 04:44:59

  Härligt Anna!

  Ser fram emot nästa inlägg i serien redan!

  Johan

 4. Linnéa Appeltofft

  July 31, 2014, 06:55:22

  Underbara Anna, ditt sätt att formulera dig, ditt sätt att bemöta intelligensbefriade amöbor, gör mig stolt över att ha dig som vår partiledare. Längtar tills dagen jag får se dig i riksdagen. Stay strong, du är grym!

  Kram

 5. Vidde

  July 31, 2014, 07:16:40

  När jag läste rubriken gick jag in här för att säga till dig att alla som inte gillar att det drivs (vettig) hbtq-politik inte nödvändigtvis är homofober.

  Men i det här fallet finns inget mer korrekt ord.

  Keep on rocking osv!

  Fast nog vore det roligare att läsa mer om den fantastiska politiken än bashing av idioter.

  And on that note: gäller inte informationsplikten bara när man ska till att ha sex med någon? Vore det inte lämpligt att upplysa om en sådan sak då? Rätta mig om jag har fel!

  1. Anders S Lindbäck

   July 31, 2014, 08:04:59

   Anna lyckades faktiskt smyga in lite reklam för Piratpartiets politik i svaret (så ja det är en ändring från hur praxis är idag).

   1. Vidde

    July 31, 2014, 10:58:12

    Ok? Nu ska jag försöka dechiffrera ditt svar på mina frågor.
    Fråga 1: “gäller inte informationsplikten bara när man ska till att ha sex med någon?”
    Fråga 2: “Vore det inte lämpligt att upplysa om en sådan sak då?”
    Svar: “så ja det är en ändring från hur praxis är idag”

    Nu vet ju inte jag hur praxis är idag, så jag får tolka biten “ja” till att jag har rätt i mitt antagande. Alltså, idag behöver man inte berätta att man har HIV förrän man är på väg att hoppa i säng med personen.

    Jag tror inte jag hittar något svar på min andra fråga då. Nu får du rätta mig igen om jag har fel.

  2. Anna Troberg

   August 1, 2014, 07:42:55

   Hej Vidde!
   Jag rockar vidare. I promise! :-) Och här är vår awesome politik, btw: http://www.annatroberg.se/2014/07/30/regnbagen-borjar-har-7-punkter-for-en-battre-varld-for-hbtq-personer/ :-)

   Det är en extremt lämplig sak att upplysa om att man är smittad när man ska till och ha sex, MEN det gör de flesta också. De som inte gör det struntar i det oavsett om det finns en lag. Att ta bort informationsplikten betyder inte att alla plötsligt kommer att sluta berätta.

   Lagen gör att folk inte testar sig och det är dåligt. Bättre att folk testar sig och få medicinering som gör dem minimalt smittsamma. Och dessutom, det är till syvende och sist alltid ens eget ansvar att se till att man har säker sex. Att lita på någon annan är ett osäkert sätt att ha säker sex. Så, kådis på. Om man inte är som jag, då ska man enligt en gammal broschyr om lesbisk sex från Socialstyrelsen ha gladpack och latexhandskar till hands. Really, liksom! Har aldrig sett sådana rekommendationer till heteropar. Oh well… 😀

 6. Nke

  July 31, 2014, 07:21:06

  Jag har aktivt följt samt röstat på PP.
  Det ni står för är i linje med mina ideal och övertygelser, och nu är jag stoltare en någonsin över att ha lagt min röst på er.

  Om ni inte blir vald/valda framöver så är jag endå övertygad över att ni kommer göra så mycket skillnad för oss alla.

  /Nke

 7. Anon

  July 31, 2014, 08:40:34

  Det är för jävla roligt att läsa dessa inlägg! Go Anna!

 8. PangPang

  July 31, 2014, 08:50:01

  Eh? Finns det fortfarande sådana här inskränkta och IQ/EQ-befriade fånar i landet?

  Människan hör till rasist- och fobipartiet helt klart.

  Bra svarat Anna.
  Att det ska vara så svårt för en del..

 9. Lakritsbiten

  July 31, 2014, 09:45:40

  “Jag har bra självkänsla och gott självförtroende, men inte ens jag inbillar mig att alla muslimer går runt och trånar efter mig”. Haha. Kanske kändisskapet baksida?

 10. Nisse

  July 31, 2014, 10:57:00

  Åter igen tar hon fram de mest korkade inläggen för att höja sug själv till skyarna. Vintage AT.

  1. Anna Troberg

   July 31, 2014, 12:24:30

   Hej Nisse!
   Återigen visar du att du tycker på lösa boliner. Du har ingen aning om vilka meddelanden jag får från folk, ändå säger du dig veta att jag väljer ut de värsta. Låt mig då säga detta:

   1. Alla homofoba meddelande är korkade. Dessa är varken mer eller mindre korkade än majoriteten av de jag får. Det är så här homofober väljer att meddela sig med mig. Jag vet det, du vet det inte, eftersom du inte får dem. Så, eftersom du har noll koll, så kanske du ska hålla tyst.

   2. Höja mig själv till skyarna? Du menar alltså att jag “höjer mig själv till skyarna” när jag vägrar sitta och ta emot skit från idioter? Det är en märklig definition av begreppet. I min värld kallas det att ha ryggrad. Oh well …

   1. Nisse

    July 31, 2014, 14:56:39

    Varför skulle alla homofoba meddelanden vara korkade, om vi nu väljer att följa din definition av homofob, det vill säga en person som inte anser att homosexulla ska få allt de pekar på och att samhället ska anpassas efter dem? Har du aldrig debatterat med en person som inte behöver välja idiotiska ordalag men som inte håller med dig? Välj ut inlägg med lite vett i istället så ska jag också göra vågen om du lyckas motargumentera det. Men tro inte att alla ska jubla för att du ger dig på meningsmoståndare med en hjärna stor som en femöring. Det handlar bara om att plocka billiga politiska poäng för dig, inget annat.

    1. Jim

     August 1, 2014, 07:49:14

     Homosexuella är människor. Visste du det? I min värld vet det dom samma rättigheter som alla andra.

     1. Nisse

      August 1, 2014, 18:27:36

      Jag skrev att HBTQ-personer inte ska få allt de pekar på dvs adoptioner, gratid könsoperationer o h dyl. Ellrr du anser detta? Ibland måste vissa,intressen vägas mot andra.

    2. Scary Devil Monastery

     August 1, 2014, 12:53:45

     “det vill säga en person som inte anser att homosexulla ska få allt de pekar på och att samhället ska anpassas efter dem?”

     Du menar att det vore synd och skam att kravet är att lika rätt skall gälla för alla? Det kallar du samhällsanpassning?

     Nej du…jag är rädd att per definition är du då homofob. Samhället får anpassa sig för dem precis som samhället fått anpassa sig till oss heterosexuella.

     “Har du aldrig debatterat med en person som inte behöver välja idiotiska ordalag men som inte håller med dig?”

     Sorgligt nog demonstrerar du nu klart och tydligt att personer som har en annorlunda åsikt OCH samtidigt uttrycker sig resonligt lyser med sin frånvaro. Av dina bidrag påbörjas och avslutas samtliga med ett ad hominem och ibland en halvdant framsläpad halmgubbe.

     Anser du att Anna har fel så ligger bevisbördan på dig att med goda argument demonstrera att du har rätt i sak. Det har du, trots din iver att kommentera, inte gjort en endaste gång.

     Och resten av oss är inte dummare än att vi konstaterar vem av dig och Anna som uttrycker sig mest resonligt och klart.

     1. Nisse

      August 1, 2014, 20:20:14

      Jag har varken möjlighet eller lust att styra över människors sexuella preferenser. Att göra det är bortkastad tid även om det man sysslar med inom olika sexuella böjelser kan tyckas omoraliskt eller onormalt av vissa. Det jag vänder mig emot är att samhället ska anpassas efter dessas begär. Att t.ex. Jag som skattebetalare ska behöva finansiera någons könsbyte eller att familjevärderingar i Sverige spottas på och ses ned på till förmån för att offentliga toaletter ska HBTQ-certifieras för skattemedel.

      1. Scary Devil Monastery

       August 4, 2014, 14:12:12

       “Det jag vänder mig emot är att samhället ska anpassas efter dessas begär.”

       Eftersom det innebär att samhället fortsatt kommer vara anpassat efter DINA begär?

       “Att t.ex. Jag som skattebetalare ska behöva finansiera någons könsbyte…”

       Med samma argument får vi avskriva att skattebetalare skall bekosta vård i allmänhet. Du är med andra ord helt inne på att det är du och du allena som skall avgöra om en människa är i kritiskt behov av hjälp.

       Antingen lever du i ett land där begreppet “sjukvård” skall innefatta alla som står i behov av sådan. Eller inte. Du vill tydligen leva i ett land där sådan vård villkoras till enbart de som du själv anser vara i behov.

       “…eller att familjevärderingar i Sverige spottas på och ses ned på till förmån för att offentliga toaletter ska HBTQ-certifieras för skattemedel.”

       “familjevärderingar”? Läste jag verkligen rätt? Du anser alltså att toaletter som är könsneutrala är ett hot mot familjevärden i stället för att vara både praktiska, en ekonomisk besparing i längden, och långt mer tillgängliga för alla?.

       Alltså, dina demonstrerade politiska värderingar än så länger verkar pendla mellan SD och de mer fossila delarna av KD. Så vart någonstans drog du slutsatsen att du någonsin hade passat i ett parti vars värderingar är grundade i jämlikhet, humanitära värden, kommunikations/kunskapspolitik?

   2. Per "wertigon" Ekström

    August 1, 2014, 12:38:45

    Nisse har en liten poäng dock, finns det verkligen inga brev alls där skribenterna håller en saklig och någorlunda trevlig ton? Kan vara en ide att även visa ett av dessa som omväxling. :)

  2. Scary Devil Monastery

   August 1, 2014, 12:09:22

   “Åter igen tar hon fram de mest korkade inläggen för att höja sug själv till skyarna. Vintage AT.”

   Du verkar synnerligen ensam om din åsikt, måste sägas.

   Vilket inte är förvånansvärt med tanke på att allt du normalt sett kommer med är en one-liner som kan sammanfattas med “Jag gillar inte Anna Troberg”.

   1. Nisse

    August 1, 2014, 20:24:03

    Jag har absolut inte uttryckt någon form av förrakt mot personen AT, snarare mot det hon gjort med PP över åren vid rodret. Fn styrs partiet ned i avgrunden vilket höstens val kommer att bekräfta och bara den mest naiva dåre skulle påstå något annat, men är du öppen för att slå vad kan vi talad vid igen efter valnatten. Jag vill inte att PP ska gå detta öde till mötes annars hade jag inte brytt mig öht.

    1. Scary Devil Monastery

     August 4, 2014, 14:13:36

     “Jag vill inte att PP ska gå detta öde till mötes annars hade jag inte brytt mig öht.”

     De av dina politiska uttalanden som du har gjort pekar på att din valkompass ligger åt KD/SD, inte åt PP. Så återigen frågan varför du ens bryr dig.

 11. Henka

  July 31, 2014, 12:43:30

  Jisses alltså vilka tokar det finns i detta land! Ibland blir jag rädd på riktigt.

  Jag är inte homo, men har absolut inte något imot den som är det. Dessa människor är ju födda så & vad säger att deras kärlek är annorlunda på någe sätt?
  Tack Anna för att du står &PP står upp å kämpar för personlig intregritet. Vem har med vårat privatliv att göra?

  PP får min röst i höst 😉

 12. Nico Kroik

  July 31, 2014, 12:49:02

  Du är så jävla bra, Anna! Älskar de här svaren du skriver! 😀

  Keep up the good work! 😀

 13. Henry

  July 31, 2014, 15:30:52

  Man brukar skämtsamt säga att en homofob är rädd för sina egna tankar om sin sexualitet och därför sätter upp ett starkt motstånd. Jag tror att samma sak gäller dig. Du lägger ned så mycket tid på att försvara dig/er att du kanske inte står så säker i dig själv.

  Det är ett farligt samhälle om man har kollektiva åsikter som omedelbart brännmärker de som inte delar dom. Homofob, kvinnohatare, rasist etc. Tänk på det!

   1. Per "wertigon" Ekström

    July 31, 2014, 22:27:16

    Du vet väl att bästa sättet att slippa toppstyrning är att själv aktivera sig i partiet?

    1. Nisse

     August 1, 2014, 06:04:32

     Vem säger att jag inte gör det?

   2. Anna Troberg

    August 1, 2014, 07:49:43

    För balansens skull, så stoppar jag in den här länken. Men, jag vill poängtera att detta kommentarsfält inte ska handla om detta. Det kan man diskutera under rätt bloggpost, nämligen den jag länkar till.

   3. Jim

    August 1, 2014, 07:53:55

    Är du ute efter att attackera Anna eller argumentera för åsikter du inte tycker om?

    Jag är inte ett fan av vissa delar av den situationen du hänvisar till men det hör inte hemma i en diskussion om homofobi. Hitta rätt forum och diskutera där.

    1. Nisse

     August 1, 2014, 08:52:56

     Det verkar finnas en koppling mellan det strypta debattklimatet i partiet (orsakat av toppstyre) och att partiet över loppet av några år helt bytt identitet. Ville därför ge lite underbyggande fakta som pekar på att det Henry säger, nämligen att brännmärkning sker av meningsmotståndare, är en del av verkligheten i PP 2014.

     1. Anna Troberg

      August 1, 2014, 09:27:20

      Nisse,
      Piratpartiet är ett demokratiskt parti. Medlemsmötet bestämmer. Därefter styrelsen och först därefter jag. Det vet du mycket väl, men du är ute på din egen lilla tripp. Dina underbyggande “fakta” är inte fakta, utan en subjektiv upplevelse. Någon brännmärkning av meningsmotståndare förekommer inte. Om så vore fallet skulle du ha ett brännmärke någonstans.

      Sexister, rasister och homofober säkerligen känner sig säkerligen inte bekväma i partiet, men det ska de inte göra heller för vi är inte ett parti för dem. So well …

      1. Nisse

       August 1, 2014, 20:29:10

       Och jag har åter igen sagt att du gjort det möjligt genom att omge dig med en lojal kärna och ett fundament inom partiet med nickedockor som hjälper dig uppnå vad du vill. Hade du varit lika ivrig att propagera om ett 100-tal pedofiler röstat igenom en pro-pedofilagenda kanske? Nej, eftersom du är nöjd med att partiet styrs i DIN riktning.

       Vilket parti PP är får tiden utvisa. Vi får väl se hur många chanser din politik får efter ännu ett misslyckat val i höst.

       1. Scary Devil Monastery

        August 6, 2014, 14:30:47

        “Och jag har åter igen sagt att du gjort det möjligt genom att omge dig med en lojal kärna och ett fundament inom partiet med nickedockor som hjälper dig uppnå vad du vill.”

        Vad jag har sett på den här bloggen är ett antal förvirrade uttalanden från dig understrykna av halmgubbar och personliga påhopp.

        Och sansade rimliga svar och inlägg från Anna.

        Ditt uttalande går därmed ut på att den som väljer lyssna på sansade utlägg i stället för skogstokig polemik understryken av personangrepp måste vara “en nickedocka”. Märkligt nog kan jag inte instämma i den definitionen.

        Du hör nog mer hemma inom SD med den inställningen – du har redan en fulländad bunkermentalitet.

 14. Kirsi

  August 1, 2014, 07:37:32

  Hehehe. Ett par skratt tillsammans med morgonkaffet är ett bra sätt att starta dagen på. Tack för dem. De lindrade även irritationen över särskrivningarna. :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *