Pages

Categories

Search

 

Säpo hjälper SvP och SD genom att svartmåla muslimer

Säpo hjälper SvP och SD genom att svartmåla muslimer

by
September 3, 2014
F2, Politik
19 Comments

Säpo hävdar att de förhindrat terrordåd riktade mot Sverige. Man styrker dock inte påståendet med någon form av bevis. Svenska folket förväntas tro på deras ord, men det finns det all anledning att inte göra. Istället bör man ställa ett par högst relevanta frågor ställas och utkräva ordentliga svar.

Var är terroristerna? Om det vore sant att man faktiskt förhindrat långt framskridna terrorplaner så borde någon eller några personer rimligtvis ha ställts inför rätta. Någon sådan rättegång har inte ägt rum. Så, under förutsättning att Sverige inte löser terrorhot med hemliga dödspatruller eller genom att enbart hötta med pekfingret, säga ”Fy!” och hoppas på det bästa, så måste man helt krasst anta att både Säpo och FRA ljuger sig extremt mörkt blå.

Varför springer Säpo SvP:s och SD:s ärenden i valrörelsen? Med mindre än två veckor kvar till valet präglas valrörelsen av SvP:s nazistiska demonstrationer och SD:s skamliga propaganda mot allt de inte tycker är svensk nog. Mitt i detta väljer den svenska säkerhetspolisen Säpo att springa dessa båda partiers ärenden genom att helt utan bevis peka ut just muslimer som ett konkret hot mot Sverige. Det är genomruttet.

Säpo är dessvärre inte ensamma om att slå sig själva för bröstet utan att kunna backa upp det med ordentliga bevis. Varje gång någon del av FRA-lagen debatteras kliver FRA fram och hävdar att man uträttat stordåd. Man har dock inte lyckats leverera någon som helst form av bevis för dessa stordåd. Inga rättegångar. Inga domar. Ingenting.

FRA:s amerikanska samarbetspartner NSA gjorde samma sak ända tills de pinsamt tvingades erkänna att man ljugit. I verkligheten hade historiens största övervakningsmaskin inte lyckats förhindra ett enda terrorbrott. Tills Säpo eller FRA presterar någon form av bevis i form av en fällande terrordom, så finns det ingen anledning att anta att de inte använder samma bluffparaply som NSA använde tills det började regna genom det.

Nej, Säpo och FRA. Jag tänker inte lita på era ord. Upp till bevis eller håll tyst. Er uppgift är att hålla oss trygga. Ni misslyckas kapitalt med det när ni hjälper nazistiska och rasistiska partier i valrörelsen!

Och här är Piratpartiets pressmeddelande om saken.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


19 Responses

 1. Louise

  September 3, 2014, 12:15:31

  Du slår åt alla håll samtidigt som vi utplånas i opinionen. Medlemmarna gav dig inte mandat att göra PP till din privata lekstuga och plånbok. Du har pushat för hbtq, uråldriga it-förslag i samband med val, islamist-kramande, vänsterfrågor som inte ens V vill ta i med tång.

  Gör oss en tjänst, avgå och nämn aldrig PP igen så kanske vi har en chans att återvinna det förtroende som du ensam utplånat.

  1. Anna Troberg

   September 3, 2014, 12:25:24

   Hej Louise!
   Då ska vi se:

   1. Medlemmarna har röstat in en styrelse som anser att jag bör ha en lön när jag jobbar dygnet runt som partiledare.

   2. Medlemmarna har röstat fram Sveriges bästa hbtq-politik.

   3. E-röstning är inte demokratiskt säkert. Därför har PP under lånt tid föreslagit valsedelsskrivare i varje röstlokal.

   4. Det är inte islamistkramande att anse att anklagelser bör åtföljas av konkreta bevis, rättegång och fällande dom, innan de ska anses bevisa att någon är skyldig. Det kallas rättssäkerhet och det har våra medlemmar om och om igen på olika sätt röstat för.

   5. Vänsterfrågor? Jag gissar att du menar förslaget om basinkomst? Då kan jag berätta att det är något som förespråkas av folk på alla möjliga delar av det politiska spektrat., kanske främst av liberaler.

   Så, det är möjligt att du inte har förtroende för mig, men det är inte grundat på att jag kört över partiets medlemmar. Det är grundat på att partiets medlemmar uppenbarligen inte har samma åsikter som du. Och det är en helt annan sak. :-)

   1. Louise

    September 3, 2014, 15:18:41

    Nej, förtroendet saknas och det verkar som om såväl medlemmar som väljare valt att lämna sedan du tog rodret. Trenden för medlemsantal, röster och opinionssiffror relaterade till ditt ledarskap talar sitt tydliga språk.

    Under din ledning så har vi gått från att vara ett parti i parlament och på gränsen till riksdag till ett F!-light som ingen bryr sig om men som många sörjer. Med en ny och bättre partiledare så har vi chansen att bli relevanta igen.

    1. Anna Troberg

     September 3, 2014, 15:38:59

     Hej igen!
     Ah, nu har du fel igen. Partiet föll från över 7% 2009 till 0,6% 2010, dvs innan jag blev partiledare. Kritisera gärna, men hitta inte på fakta. Och dessutom, min bloggpost handlar om något helt annat, så håll dig on topic. Vill du skriva en massa hittepå om mig så är du välkommen att starta en alldeles egen blogg. :-)

    2. Scary Devil Monastery

     September 5, 2014, 11:24:18

     Allt man behöver göra är att analysera hur du skriver så blir din stil kusligt bekant en viss annan välkänd skribent som far med exakt samma språk. Ny strumpedocka med könsbyte i namnet för att kunna spy fram samma gamla illa underbyggda skåpmat som tidigare?

     Därefter kan man konstatera att ingen lär tro du är eller någonsin varit PP med tanke på vad du anser vara “vänsterfrågor” och “islamistkramande”. Det luktar snarare som om du kommer från järnrör-och-Åkesson-falangen.

     1) Medborgarlön – eller GMI (Guaranteed Minimum Income) växte fram som förslag under Reagan-erans administration, ur republikanska think tanks. Den lyfts fortfarande av klassisk liberal höger.
     Vänstern tar inte i begreppet med tång eftersom en ovillkorad medborgarlön betyder en mindre statsapparat och mindre kontroll över medborgarens privatliv.

     2) “Islamistkramande” – och med det ser vi direkt vart du kommer ifrån – därmed antar jag du menar begreppet att rättvisan skall verka likadant oavsett kön, etnisk tillhörighet eller nationalitet?

     Gack tillbaka till SD med dig.

  2. Tommy

   September 3, 2014, 13:55:10

   Jamen vad fan Louise. Den där ordspyan känns inte som den kommer från någon PP-medlems håll. Du skriver “vi”, men jag misstänker att du är av helt annan politisk inriktning.

 2. Chris

  September 3, 2014, 15:32:59

  Glöm inte det påhittade bombhotet i Nordstan i Göteborg 2011 som orsakade svårt trauma hos de invandrarfamiljer med små barn som fick dörrarna insparkade mitt i natten av polisens swat-styrkor, som rusade in med dragna automatvapen precis som amerikanska specialstyrkor gjort i Irak – då ofta med fruktansvärda konsekvenser – WikiLeaks kastar nytt ljus over massaker. Är det ett sådant samhälle våra myndigheter eftersträvar – där paramilitära styrkor sprider skräck bland folkgrupper med “fel” religiösa tillhörighet som mer och mer svartmålas och utpekas som potentiella terrorister?

  Vi är redan ute på tunn is. Till en början behöver vi en oberoende författningsdomstol som utreder dessa händelser och ställer ansvariga myndighetspersoner till svars om så behövs. Precis som man gör i Tyskland, som är en föredömlig rättsstat.

  Bra att Piratpartiet uppmärksammar detta, men det är en lång väg att gå. Den svenska rättsstaten är urholkad och i ett bedrövligt tillstånd. Rättssäkerheten håller på bli godtycklig. Korruption och maktmissbruk har infiltrerat rättsväsendet. Det är en farlig utveckling, som inte sällan under historiens gång har lett till förföljelse och pogromer av folkgrupper.

 3. Logik

  September 3, 2014, 16:46:31

  Varför utgår du automatiskt från att det är SD som tjänar på det här? Det finns väl inga som hoppas så mycket som de på ett framgångsrikt muslimsk terrordåd i Sverige/Skandinavien – det visar ju om inte annat vissa initiala reaktioner från de kretsarna på vad som hände i Norge när man trodde att det var det det var. Då höll de ju på att kissa på sig av upphetsning. Så om FRA verkligen har stoppat muslimsk terror så är det ju något som motverkat SDs intresse av en sådan sak i slutet av valrörelsen nu!

  Det kan förstås handla om annan terrorism också, typ en ny Breivik, men då hade de nog släppt tillräckligt med detaljer för att det skulle vara uppenbart mellan orden och verkligen slagit sig för bröstet. Även det hade oavsett missgynnat SD genom att förhindra negativ PR via guilt by association så att säga.

  Detta utspel från SÄPO missgynnar förstås PP – och det är fult att inte lämna några verifierbara detaljer – men blanda inte in SD – då gör du samma sorts guilt by association själv – och det borde en partiledare för PP hålla sig för god för.

  1. Anna Troberg

   September 3, 2014, 16:56:05

   Hej Logik!
   Det finns just nu två aktuella partier som tillbringar valrörelsen med att på olika sätt utmåla människor från andra länder, framför allt muslimer, som ett hot. Det är SvP och SD. Självklart har de massor att vinna på att Säpo levererar en vältimad drapa av det här slaget. Självklart kan det finnas andra som planerar terrordåd, men Säpo pekade speciellt ut extremistiska muslimer. Man gjorde det dessutom helt utan att leverera några bevis för saken. Så, man hjälper kort sagt till att piska upp en idé om att det hot SvP och SD talar om faktiskt finns.

   Det är btw mindre än två veckor kvar till valet. Har du kikat på vad de andra partiledarna häver ur sig om ditt och datt? Jag skulle vilja påstå att jag antagligen är Sveriges mest hyvens partiledare just nu. Så, vill du kasta skit på partiledare som brölar i valruschen, så står inte jag först i kön. 😉

   1. Dönicke

    September 3, 2014, 17:32:58

    Men, gör inte ISIS SD och SvP en ännu större tjänst än Säpo och FRA? ISIS rekryterar folk från flera delar av världen, och som vi vet, har ISIS inte en särskilt trevlig syn på mänskliga rättigheter. Att dem lyckas rekrytera folk från Sverige skrämmer mig något enormt (mycket mer än att SD eller SvP skulle få en handfull väljare mer), då det finns en risk att dessa avskum som valt att mörda för ISIS’ sak kommer tillbaka till Sverige. Som flera historieböcker tar upp, så blir det inte särskilt roligt för någon när soldater kommer hem från krig; dem har en tendens att vilja fortsätta strida på hemmafront.

    Sedan tycker jag att det är skumt att SvP ens nämns, så stora är dem väl inte? Dem har inte ens många sympatier (nej, inte ens från SD-väljarna), så är dem verkligen så relevanta som många vill få det till? Från den erfarenheten jag har, brukar “basement-dwellers” kunna skrika högt, men inte många har lust att följa dem, förutom deras egen sort.

    För övrigt, jag måste fråga. Vad är detta svammel om medborgarlön? Hur skulle det gynna samhället? Ska folk få “lön” för att inte göra någonting, förutom att ha kul? Jobba kan vara rätt kul.

    1. Anna Troberg

     September 4, 2014, 07:53:42

     Hej Dönicke!
     ISIS hjälper säkerligen till. Skillnaden mellan ISIS och Säpo är att ISIS är att Säpos uppdrag är att se till att vi är trygga, inte att spela otrevliga nazistiska och rasistiska rörelser i händerna. Säpo ska jobba för folket, inte för sig själva. Och om de tänker göra anklagelser, så får de också komma med bevis. Utan bevis är det ingenting annat än skrämselporopaganda.

     Vad det gäller medborgarlön, så är det good shit. Men, du får gärna diskutera det under ett inlägg som handlar om just det. :-)

 4. Leif

  September 3, 2014, 18:19:57

  Heja Anna, bara på dem ( eller po dom, som vi skäger i Skåne)

  Ett annat skånskt uttryck som passar här , är att ded nog är rent “hitte po” , fram med fakta och bevis!

 5. Svensk i England

  September 3, 2014, 18:23:28

  Hej Anna, bara undrar vart kommer den här faktan från några källor man kan läsa om detta? Detta är nämligen nytt för mig får inte så mycket svenska nyheter här. Hade varit toppen att få läsa lite om det här :) Så om du har några källor jag kan läsa in mig på så vi har samma källor att utgå från :)

  Trevlig afton och förresten håller tummarna för att ni kommer in i riksdagen 😀

  1. Anna Troberg

   September 4, 2014, 07:58:39

   Hej!
   Kolla de stora dagstidningarna från igår. Där stod det ganska mycket om det hela. :-)

 6. Anders Berggren

  September 3, 2014, 21:10:38

  WTF! det var ju extrem anklagelse uppgifterna från Säpo inte nya direkt följer man Säpos arbete så fanns detta långt tid så har dom sagt exakt samma sak innan val rörelsen. http://www.expressen.se/nyheter/val2014/almedalen/sapo-tva-terrorplaner-avvarjda-senaste-aret/

  Nog för jag är emot FRA och SvP och SD så har Säpo arbetat med olika av dessa anti terrorist saker underlång tid i Sverige och i Syrien man har även haft personal på plats i Syrien för att förhindra inte samma situation som uppstod med Al-Shabab där dom öppnade upp ett rekryteringscenter på en ungdomsgård i Rinkeby och Bellevuemoskén.

  De Säpo gör är de försäkrar sig om de ska få använda de resurser dom gör nu och få mer resurser i framtiden i sin terror bekämpning för de här handlar inte om tomt prat från Säpos sida utan de här folk som begår hemska saker som fullt kapabla att göra det i Sverige med.

  Om du vill på fullast alvar sitta ifråga sätta svensk säkerhets arbete med att de är rasister tror jag nog du bör tänka om.

  1. Anna Troberg

   September 4, 2014, 08:03:56

   Hej Anders!
   Ah, fast nu gör du en slutledning som inte jag gör. Att agera så att man indirekt hjälper någon annan betyder inte nödvändigtvis att syftet är att hjälpa någon annan. Det kan lika gärna bero på att man inte gör en ordentlig konsekvensanalys av det egna agerandet. Nu tycker jag att Säpo borde göra en sådan, men det är ju alls ingen garanti för att de gör det. Så, nej. Jag antar inte att Säpo by default är rasister. Jag säger att deras agerande hjälper rasister. Det är en annan sak.

   Men, vill man göra den tolkning du gör, så finns det visst fog för det. Det finns undersökningar som visar att det finns en större andel poliser som röstar på SD än vad det finns i befolkningen över lag. Det är dock inte något som jag tycker man ska dra på för stora växlar av.

 7. Daniel

  September 4, 2014, 10:54:36

  Hej Anna,

  Jag kommenterar i vanliga fall inte på bloggposter, kvalitén på bloggkommentarer brukar vara låg.

  Jag tänkte bara säga tack för dina sakliga svar på övriga kommentarer, underbyggda och refererade vilket var ett nöje att läsa. Sen håller jag inte med dig i sakfrågan i inlägget, men det tänkte jag inte debattera i en kommentarstråd.

 8. Antimon555

  September 5, 2014, 17:39:54

  Att Säpo vill se SvP och SD i makt är inte trevligt, men nog inte så konstigt. Fascister gillar övervakning, och det betyder mer jobb och mer anslag för Säpo och FRA.

 9. Ingmar

  September 7, 2014, 18:48:31

  Vad lite av sanningen du vet och ändå skriver du så mycket.Som
  Partiledare borde du veta mer och inte hänvisa till Dagspressen som referens,där står inte mycket av sanningen.Mera information är mitt tips nästa gång du vill kritisera någon eller kalla dom för resister.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *