Pages

Categories

Search

 

En vecka kvar till valdagen!

En vecka kvar till valdagen!

by
September 7, 2014
Politik
No Comment

Jag skickade just ut ett mejl till Piratpartiets medlemmar. Så, för er som inte läser er mejl (Fy, på er!), så kommer det även här, i bloggform. :-)

Hej Pirater!

I dag är det exakt en vecka kvar till valdagen. Därför vill jag rikta mig till dig som just nu sliter hårt med att vara ute och kampanja och med att se till att det finns valsedlar ute i vallokalerna. Du gör ett fantastiskt arbete!

En del säger att en röst på Piratpartiet är bortkastad. Det är skitsnack. Den är en högaffel i häcken på de andra partierna. En röst på Piratpartiet gör skillnad varje dag. Det gör den för att du fyller den med värde.

Varje gång du berättar om Piratpartiets visioner för framtiden för en intresserad person, så opinionsbildar du. Varje gång du ger någon ett flygblad, sätter upp en affisch, delar ut en valsedel eller skriver en insändare opinionsbildar du. Och sakta men säkert börjar opinionen så småningom att svänga.

Innan Piratpartiet fanns pratade inget annat parti om kärnfrågor som integritet eller upphovsrätt. Tack vare vårt hårda arbete förstår de i dag att väljarna vill att de har åsikter i frågorna. Nu måste vi bara se till att få dem att ha vettiga åsikter. Det gör vi genom att gå ut och opinionsbilda varje dag – på och utanför nätet, i ur och skur, under valkampanjer och under mellanvalsår.

Numera har Piratpartiet långa benet före i fler politiska frågor. Vi har nytänkande och innovativa visioner för framtiden. Vi har en långsiktig lösning på dagens arbetslöshet. Vi har visioner om en mer human och rättssäker migrationspolitik. Vi har Sveriges bästa hbtq-politik. Vi har en jämställdhetspolitik som gör alla kön till vinnare. Och mer därtill.

Piratpartiet har den politik som behövs för att Sverige ska gå väl förberett in i en bättre framtid. Du är en av dem som visar vägen. Du är en av dem som framtiden kommer att tacka.

Piratpartiets mål för valdagen är som jag tidigare berättat dessa:

  • Att få mandat i några av de kommuner och landsting som vi går till val i.
  • Att få 1% och därmed få valsedlar tryckta och utburna 2018.
  • Att få 2,6% och börja få partistöd.

Att uppnå ett av dessa mål är bra. Att uppnå två är bättre. Att uppnå alla tre är bäst. Vart och ett av målen bidrar till att trygga partiets fortlevnad. De ger oss möjlighet att tillsammans fortsätta leverera relevanta och nytänkande visioner för framtiden.

Opinionsbildning är inte speciellt glamouröst. Det är blod svett och tårar. Men, det är också gemenskap och vetskapen om att vi tillsammans kan göra världen lite bättre. Så, nu går vi ut och opinionsbildar – den här veckan och alla andra efter den!

annatroberg_stefanrhodin1mini

Anna
——————————-
Anna Troberg
Partiledare

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *