Pages

Categories

Search

 

Två män går in på en bar i Kamerun – en insikt om bröstmjölk

Två män går in på en bar i Kamerun – en insikt om bröstmjölk

by
September 16, 2014
F1, HBTQ, Mångfald, Politik
2 Comments

Två män gick in på en bar i Kamerun och beställde varsin Baileys. För detta tilltag fick de fem års fängelse. Varför? Tja, premissen är tydligen att det är allmänt känt att Baileys är en homodrink och i Kamerun slänger man homosexuella i fängelse. Det börjar som ett dåligt skämt, och slutar som en tragedi. Men, det finns fler bottnar här. Så, botten upp, folks.

Precis som alla andra förfäras jag av historien om de två Baileysdrickande männen i Kamerun. Tänk om min flickvän och jag inte skulle kunna gå ut och beställa varsin Budweiser och dricka direkt ur flaskan utan att riskera fem års fängelse? Det är gräsligt.

Det är viktigt att vi alla gör vad vi kan för att bekämpa homofobi runt om i världen. Och här hemma. Det finns ju tyvärr här med. Det är också därför jag för en tid sedan utformade ett enkelt homofobitest. Gör gärna det om du känner dig osäker på var du står i frågan.

Men, jag kom också plötsligt att tänka på den här gamla annonsen som jag fnissat gott åt många gånger …

baileys-milk-of-ireland-small-66973

Jag gillar BAILEYS.

Jag är FLATA.

Jag har en FLICKVÄN.

Jag har en IRLÄNDSK FLICKVÄN.

JAG ÄR VÄRVAD!

giphy (8)

ellen

Nåja, nu är det ju pretty darned AWESOME att vara flata, så jag är mycket nöjd med det hela. Men, det manar ju ändå verkligen till eftertanke om hur starkt reklam kan påverka oss människor. Speciellt så här i valtider när man varit omgiven av skamlös reklam var man än satt sin fot. Tänk om vem som började utnyttja reklam för sina egna syften. Hmmm …


Fantastiska mirakeldryck! Köp och drick!

baileys-mixed-case

(Glöm sedan inte att berätta vem som tipsade dig!)

Jag vill INTE missa min mikrovågsugn från huvudkontoret!

(Disclaimer: Låt bli spriten om du är under 18. 😉 )

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


2 Responses

 1. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  September 16, 2014, 19:11:38

  Jag gillar också Baileys (och Guiness) och skulle jäkligt gärna vilja ha en irländsk flickvän.
  Men bortsett från det, jag undrar, vad anser du om Mian Lodalens och Matilda Tudors “Liten handbok i konsten att bli lesbisk”? (Jag har själv läst den, och kommer att recensera den så småningom)

  1. Anna Troberg

   September 17, 2014, 07:13:54

   Hej Dolf!
   Jag har inte läst den. Jag är inte jätteförtjust i Lodalens böcker, så jag har inte rusat och köpt den här heller.

   Så, efter att bara ha läst om boken, så kan jag nog inte säga så mycket mer än att jag tycker att premissen verkar lite konstig. Man väljer liksom inte att vara det ena eller det andra. Man är vad man är. Sedan tror jag i och för sig att sexualitet är en högst flytande skala som man kan befinna sig på olika platser på under livet, MEN dock. Man sätter sig liksom inte ner och tänker: “Hmm… Om man skulle ta och bli hetero/homo/bi/pan/whatever.” Jag tror inte heller att det finns någon sexualitet som är bättre än någon annan. Vad som funkar bäst är ju liksom en personlig preferens och ska så vara.

   Men, jag får väl läsa den framöver, så får vi jämföra anteckningar sen. :-)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *