Pages

Categories

Search

 

Jag kommer ut som ny verksamhetschef på Wikimedia Sverige!

Jag kommer ut som ny verksamhetschef på Wikimedia Sverige!

by
December 22, 2015
Blandat, F1
6 Comments

Det är visserligen lite spännande att för första gången i mitt liv ha fått vara någons dirty secret, men men efter att ha lurkat omkring på kontoret och gömt mig för besökare i några dagar är det väldigt roligt att äntligen få komma ut som Wikimedia Sveriges nya verksamhetschef. Woohoo! Eller, nåja. Inte riktigt än, men från och med den 6 januari 2016.

Ännu roligare är det att få sätta tänderna i det arbete som Wikimedia gör. Jag visste visserligen sedan tidigare att arbetet Wikimedia gör är fantastiskt, men jag måste erkänna att jag nog inte riktigt visste exakt hur fantastiskt det är. Jag tror dessutom att många andra inte heller vet det, men det ska vi ändra på framöver. Synlighet skapar många fler möjligheter än osynlighet. Jag har dessutom ett awesome team omkring mig här på kontoret, i organisationen och ute i gemenskapen, så det här kommer att bli både roligt och bra.

Ni kan läsa lite mer om mina tankar kring allt detta på Wikimedias blogg. Dessutom har det nyss gått ut ett pressmeddelande. Och jag finns som vanligt på Twitter, Facebook, Google+ och Instagram.

Och därmed önskar jag er alla en riktigt bra jul. Och glöm inte att sprida lite extra julglädje till de som inte har en kyl full med julmat och en gran att lägga en massa julklappar under.
Anna

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


6 Responses

 1. Mikke

  December 22, 2015, 11:57:02

  Kul, Grattis och Lycka till!

 2. Jan

  December 22, 2015, 23:01:55

  Lycka till Anna!

  Ha det
  Jan

 3. Andreas

  December 22, 2015, 23:14:24

  Stort lycka till Anna! Du är saknad i Piratpartiet, i vart fall av mig.
  God jul och gott nytt år.

  Kram

 4. Antimon555

  December 28, 2015, 20:11:10

  Grattis! Jag vet inte hur mycket verksamhetschefen för Wikimedia har med det att göra, men i alla fall Wikipedia skulle må bra av att få lite piratiska värderingar. Det är, om än i mindre omfattning, lite som SR – det ska vara neutralt och sakligt, men är bara det ur vissa vinklar…

  1. Anna Troberg

   December 29, 2015, 13:29:29

   Hej,
   jag är inte chef över Wikipedia, även om jag såg någon tidning som påstod det. 😉 Helt oavsett det, så tycker jag inte att encyklopedier ska vara speciellt politiska åt något håll. Det skulle påverka trovärdigheten negativt.

   1. cellus

    April 6, 2016, 08:59:34

    Håller helt med. Oavsett vilken politisk uppfattning eller världsåskådning man har så finns det fakta, som visserligen kan tolkas på olika sätt, men det är en annan diskussion. Ett uppslagsverk ska vara det och ingen propagandacentral.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *