Pages

Categories

Search

 

Om mig

atwedJag är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare. Bland mina karaktärsdanande ungdomssynder kan jag räkna några år som bokförlagschef och och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. (Jag var Sveriges flitigaste partiledare på tidningarnas debattsidor och den enda partiledaren som vågade sig in på Flashback.)

Min plan var att bli expert på engelskspråkig skönlitteratur, men ungefär halvvägs in i min doktorandutbildning lockades jag av litteraturens mer praktiska sidor. Jag fick jobb som förlagschef och startade upp den svenska delen av ett nordiskt förlagshus. I och med det blev jag svensk förläggare åt Jeanette Winterson, Paulo Coelho och många andra samtida författare. Efter några år startade jag en egen firma, men fortsatte att jobba inom förlagsbranchen.

2007 publicerades min humoristiska roman “Chefer från helvetet” av Wahlström & Widstrand. Den gavs även ut i Norge och Finland. (Läs den på nätet eller ladda hem den.)

2008 jobbade jag inom bokbranschen och bad jag Piratpartiet att dra åt helvete med en illa skriven Shakespeare-pastich. Det fungerade inte så bra. Piraterna visade sig vara ett skapligt hyggligt släkte. Där och då var de några av de få som faktiskt hade en idé om hur man ska skapa ett levande och positivt kulturlandskap för framtiden. 2009 blev jag vice partiledare för Piratpartiet. 2011 blev jag partiledare och var det under fyra år fram till och med 2014. Efter den politiska sejouren ägnade jag 2015 åt ett års självpåtagen politisk karantän.

2016 blev jag verksamhetschef för Wikimedia Sverige.

xena2

Nördfakta: Jag har åtta hyllmeter med olika utgåvor av Jeanette Wintersons böcker och spelar Skyrim så snart jag får chansen. Dolly Parton är min homegirl och jag har en papp-Xena i verklig storlek som vakar över mig inne på mitt kontor. Jag är dessutom ett stolt litet monster.

Jag bor i Stockholm tillsammans med min fru och fyra katter.