Pages

Categories

Search

 

Om mig

at759Jag är författare och före detta partiledare för Piratpartiet. Jag har dessutom varit Sveriges flitigaste partiledare på tidningarnas debattsidor och den enda partiledaren som vågade sig in på Flashback.

Från början hade jag dock inga några planer på att bli politiker. Jag skulle bli expert på engelskspråkig skönlitteratur. Ungefär halvvägs in i min doktorandutbildning lockades jag av litteraturens mer praktiska sidor. Jag fick jobb som förlagschef och startade upp den svenska delen av ett nordiskt förlagshus.

I och med det blev jag svensk förläggare åt Jeanette Winterson, Paulo Coelho och många andra samtida författare. Efter några år startade jag en egen firma, men fortsatte att jobba inom förlagsbranchen.

2007 publicerades min humoristiska roman “Chefer från helvetet” av Wahlström & Widstrand. Den gavs även ut i Norge och Finland. (Läs den på nätet eller ladda hem den.)

2008 jobbade jag inom bokbranschen och bad jag Piratpartiet att dra åt helvete med en illa skriven Shakespeare-pastich. Det fungerade inte så bra. Piraterna visade sig vara ett hyggligt släkte. När jag tog mig tid att faktiskt lyssna på dem insåg jag att de var de enda som faktiskt hade en idé om hur man ska skapa ett levande och positivt kulturlandskap för framtiden. 2009 blev jag vice partiledare för Piratpartiet. 2011 blev jag partiledare och var det under fyra år fram till och med 2014.

xena2

Nördfakta: Jag har åtta hyllmeter med olika utgåvor av Jeanette Wintersons böcker och spelar Skyrim så snart jag får chansen. Dolly Parton är min homegirl och jag har en papp-Xena i verklig storlek som vakar över mig inne på mitt kontor. Jag är dessutom ett stolt litet monster.

Jag bor i Stockholm tillsammans med min flickvän och fyra katter.