Pages

Categories

Search

 

Alla har en åsikt som alla andra borde lyssna på

alla757x354org1

I januari kommer min nya bok Alla har en åsikt som alla andra idioter borde lyssna på. Du kommer inte att kunna köpa den. Det kommer ingen. Du kommer dock att kunna ladda hem den alldeles gratis och om du tycker om den hoppas jag att du kommer att skicka den vidare till alla du känner.

Partiledare brukar skriva någon form av politiska testamente när de lämnar sin post. Dessa riktar sig till målgruppen “alla som tycker om att se röd, blå eller möjligen grön färg torka”. Det hoppas jag att ingen förväntar sig av mig. Min bok är istället ett tragikomisk dagboksspektakel fullt av hjälp och stjälp till de som har åsikter i den digitala tidsåldern. Den riktar sig till den betydligt bredare målgruppen “alla som har en åsikt som alla andra idioter borde lyssna på”. Kort sagt, den riktar sig till just dig. Och till alla andra.

Vad jag själv säger om boken:

Jag är skittrött på alla dessa åsikter – mina egna och andras. De står mig upp i halsen. Jag längtar efter att få stänga av dem, eller att åtminstone få skruva ner volymen på dem en smula. De är för påträngande, som “We Are the Champions” på full volym dygnet runt i månader i Guantanamo.

Nu är det nog. Jag är inte bara mina polerade politiska åsikter. Jag är också en människa med allt fantastiskt och fult som det innebär. Jag är Dorian Grey och detta är mitt porträtt.

Vad min flickvän och mina vänner säger om boken:

Är den inte klar snart?
Är den inte klar snart?
Är den inte klar snart?
Är den inte klar snart?
Är den inte klar snart?

Svaret är: “Nej, inte än, men det kommer den snart att vara.”

Boken kommer att finns tillgänglig för gratis nedladdning i januari. Fyll i din mejladress i formuläret här ovanför, så får du boken så snart den släppts. Då kommer du att få lite förhandsinformation i slutet av året. Tipsa gärna dina vänner, så att de också kan få boken på en gång!


31 Responses

 1. Daniel 'MaxH'

  December 1, 2014, 11:01:52

  comment 😛

  1. Marvin

   December 1, 2014, 13:29:27

   Än är det inte över. Vi är mer än ett par stycken som står bakom dig och som delar grunderna du står för. Ser fram emot att läsa boken och önskar dig och resterande som avgått pga denna dispyt/diskussion som infekterat partiet.

   Mvh

 2. Emma

  December 1, 2014, 11:06:31

 3. Mikael Larson

  December 1, 2014, 11:26:33

  Ser fram mot boken Anna. Tack för ditt fina arbete – än har vi inte erövrat världen.
  Mikael

 4. Joakim

  December 1, 2014, 11:33:11

  Tar gärna en bok när den kommer! :)
  Tack för allt du gjort, Anna.

 5. Kajsa Håkansson

  December 1, 2014, 11:34:56

  Längtar efter boken. Saknar dig redan.

 6. Buster Näslund

  December 1, 2014, 11:39:08

  Ser fram emot läsningen.

 7. Eva Anderson

  December 1, 2014, 12:52:33

  Tack för allt ditt slit. Det var mycket tack vare dig som jag blev medlem även om jag röstade på Piratpartiet förrgörra EU-valet också (fock ej som medlem) Lycka till med vad du än gör. Jag hoppas min anmälan om din bok gick fram. För den vill jag väldigt gärna läsa. Kram Eva

 8. Klas

  December 1, 2014, 12:56:30

  Låter som en spännande och rolig bok! =)
  Tack för jobbet som du har gjort som partiledare.

 9. Anonymous

  December 1, 2014, 13:27:05

  Tråkigt att du lämnar, jag tycker att du har varit kanon alltid sagt väldigt mycket bra saker osv…. detta är en stor förlust för partiet… :-(

  … jag vet ju såklart inte vad det beror på … Jag kan bara spekulera…..

  Det tråkiga är hela den här diskussionen om alla människors lika värde, och alla verkar förlora sans i denna fråga. På båda sidor. I dag blir Börje Salming kritiserad för att han klätt ut sig till Indian. Han anses som överrodnad. Eftersom han är vit. Själv säger han att han är same. Så även folk på den så kallade “goda” sidan har gått bananas… vilket gör att jag inte vet vad jag skall tro när någon avgår på grund av sådana frågor???

  I verkligheten har alla samma värde. Men i vår bild av verkligheten har vi olika värde.
  För om man tar exemplet Börje Salmning. Vem har då gjort honom överordnad? och vad menar man med det? Mer värd?

  I verkligheten menar jag har alla samma värde och detta värde är okränkbart, det är dessutom så okränkbart att man inte kan kränka någon annans värde, man kan bara kränka sig själv när man försöker kränka andra. Ditt värde är en naturkonstant, inte en variabel. Mia Törnblom säger att man kan “träna upp sin självklänsla” jag skulle hellre säga att vi kan träna upp kontakten med vårt egna värde. Vi kan alltså inte förlora vårt värde, ej heller öka eller minska det, vårt värde är konstant oavsett. Vi kan bara komma i bättre kontakt med vårt värde. Och varje gång vi kränker en annan människa så kränker vi egentligen bara oss själva och vi tappar själv kontakt med vårt värde och vi blir bittra och elaka. Men värdet är som en naturkonstant. Samma. Konstant. Hela tiden och för alla människor.

  Hur som helt är det väldigt sorgligt att du avgår… jag tycker att du har varit kanon!!! och jag har alltid stått bakom dig!!!

  Kramar!

 10. Susan Westin-Rundberg

  December 1, 2014, 13:30:31

  Synd att du slutar Anna, det känns verkligen som att du inte är klar ännu med Piratpartiet. Men jag respekterar din anledning att sluta, de andras också!
  Lycka till med vad du än gör framöver!!!
  / Susan WR

 11. Roland Eriksson

  December 1, 2014, 13:32:28

  Hej Anna, tråkigt att du slutar men om du känner att det är dags att gå någon annanstans så önskar jag dig lycka till med vart du än tar vägen. Tack för allt ditt slit under denna tid.

 12. Jörgen R

  December 1, 2014, 13:35:12

  _

 13. Patrik

  December 1, 2014, 13:39:43

  Lycka till Anna! Du är utan tvekan en av de klokaste ledarna som något parti i Sverige haft.

 14. Kakan

  December 1, 2014, 13:49:54

  Book please!

 15. Daniél Lecoq

  December 1, 2014, 14:59:55

  Synd att se dig gå, däremot ser jag fram emot boken.

 16. Zarnak

  December 1, 2014, 15:25:11

  Lycka till i fortsättningen. Tråkigt att du lämnar posten som partiledare.

  Blir spännande läsning!

 17. Peter von Stöckel

  December 1, 2014, 15:46:22

  Tack för ett jobb väl utfört, och lycka till!

 18. torbjorn skog

  December 1, 2014, 16:38:02

  Tror på dig!

 19. Chrille

  December 1, 2014, 16:43:53

  Lycka till i framtiden!

 20. Lord Metroid

  December 1, 2014, 17:25:01

 21. Ammie

  December 1, 2014, 21:57:44

  Stå på dig Anna, dina val är dina och ingen annans! Jag var med från början engagerade mig bland annat i första gången PP var med i valet. Stod och delade ut valsedlar, talade och spred budskap. Men sjukdom och familjetragedier satte krokben på livet och jag orkade inte. Men vad som gjorde mig besviken då var att fokuset låg på fildelning. Jag försökte poängtera att den personliga intigheten är viktigaste av allt. Att man inte får ner kriminalitet med övervaka alla. Att vi måste ta forskares rapporter som stöd när vi ska få människor att fatta. Men intresset var svalt och här står vi idag med skägget i brevlådan.
  Anna, jag vill tacka dig för ditt engagemang och hoppas vi får en lika cool, påläst och stridbar kvinna/man som kan se helheten i vad PP ska kämpa för, som jag för övrig anser du gjort.

 22. Linda Zackringe

  December 1, 2014, 22:41:15

  Jag vill gärna ha boken! :)

 23. Linda Zackringe

  December 1, 2014, 22:42:04

  Jag vill gärna ha boken! :)

  linzac@fripost.org

 24. Klaus

  December 2, 2014, 15:27:38

  I can haz ebookz?
  (Antar att du kan se den email jag fyller i när jag skickar kommentaren, säg till annars så lägger jag den direkt i kommentarsfältet)

 25. Fredrik Larsson

  December 4, 2014, 22:32:01

  Jomenvisst

 26. Alexander. L.

  December 5, 2014, 00:28:39

  Det var en ära att ha dig som ledare ^_^

  Live long and prosper.

 27. Anders Jackson

  December 5, 2014, 09:42:10

  Bra att du slutade i PP. Då slipper jag fundera om jag skall rösta på partiet och berömma om det är ett seriöst parti. Nu vet jag att det inte är det.

 28. Robert Kovacs

  December 30, 2014, 14:08:00

  Läser gärna boken!

  1. Anna Troberg

   December 30, 2014, 19:07:34

   Absolut! Kommer i mejlen så snart den är klar. :-)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *